Ga naar de inhoud
Tony Chocolonely brownies met zeezout

Tony Chocolonely brownies met zeezout

Deze brownies met chewy caramel en zeezout moet je geprobeerd hebben!

45 M + 35 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 210 gr zelfrijzend bakmeel
  • 70 gr cacaopoeder
  • 170 gr lichte basterdsuiker
  • 80 gr donkere basterdsuiker
  • 1 groot ei
  • 40 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 260 gr karnemelk
  • 110 gr boter
  • 2 mespunten zeezout
  • 1 mespunt bakpoeder
  • 180 gr Tony Chocolonely melk, karamel en zeezout ( oranje reep )

BENODIGDHEDEN

  • Bakvorm ca 30 cm
  • Bakpapier
  • Zeef
  • Garde

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Hak de Tony chocoladereep in stukjes, laat wat grotere en kleinere stukjes ertussen zitten. Zeef het bakmeel in een kom en voeg het zout, bakpoeder en cacaopoeder toe. Doe de karnemelk in een pannetje en verwarm deze langzaam samen met de boter totdat de boter gesmolten is.


    brownies 01 brownies 01 brownies 01
  2. Doe in een andere kom de 2 verschillende basterdsuiker, gewone suiker en vanillesuiker en voeg de gesmolten boter en melk toe en klop met een garde door elkaar. Voeg het ei toe en mix het mengsel nog 30 seconde met de garde door.


    brownies 01 brownies 01 brownies 01
  3. Voeg de droge mix van meel en cacao toe aan het natte suikermengsel en spatel door elkaar. Voeg de stukjes chocolade toe en spatel in een paar keer erdoorheen. Giet het brownie beslag in de bakvorm en verdeel gelijkmatig met een spatel. Bak de brownies ongeveer 35 min in de oven totdat ze gerezen zijn en de bovenzijde krokant is. Laat de brownies afkoelen naar kamertemperatuur


  4. Tip: deze salted caramel brownies zijn leuk voor bij de high tea!