Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tony Chocolonely brownies met zeezout

Deze brownies met chewy caramel en zeezout moet je geprobeerd hebben!

Ingrediënten 
210 gr zelfrijzend bakmeel
70 gr cacaopoeder
170 gr lichte basterdsuiker
80 gr donkere basterdsuiker
1 groot ei
40 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
260 gr karnemelk
110 gr boter
2 mespunten zeezout
Mespunt bakpoeder
180 gr Tony Chocolonely melk, karamel en zeezout (oranje reep)
 
Materialen
Bakvorm ca 30 cm
Bakpapier
Zeef
Garde
 
Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Hak de Tony chocolade reep in stukjes, laat wat grotere en kleinere stukjes er tussen zitten. Zeef het bakmeel in een kom en voeg het zout, bakpoeder en cacaopoeder toe. Doe de karnemelk in een pannetje en verwarm deze langzaam samen met de boter totdat de boter gesmolten is.
 
brownies 01
brownies 01
brownies 01
brownies 01
Doe in een andere kom de 2 verschillende basterdsuiker, gewone suiker en vanillesuiker en voeg de gesmolten boter en melk toe en klop met een garde door elkaar. Voeg het ei toe en mix het mengsel nog 30 seconde met de garde door.
 
brownies 01
brownies 01
brownies 01
brownies 01
Voeg de droge mix van meel en cacao toe aan het natte suikermengsel en spatel door elkaar. Voeg de stukjes chocolade toe en spatel in een paar keer er door heen. Giet het brownie beslag in de bakvorm en verdeel gelijkmatig met een spatel. Bak de brownies ongeveer 35 min in de oven totdat ze gerezen zijn en de bovenzijde krokant is. Laat de brownies afkoelen naar kamertemperatuur
 
Tip: deze salted caramel brownies zijn leuk voor bij de high tea!
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×