Tony Chocolonely brownies met zeezout

Deze brownies met chewy caramel en zeezout moet je geprobeerd hebben!

Bakrecept 45 min + 35 min oventijd

ingrediënten

voor 16 stuks

BENODIGDHEDEN

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Hak de Tony chocoladereep in stukjes, laat wat grotere en kleinere stukjes ertussen zitten. Zeef het bakmeel in een kom en voeg het zout, bakpoeder en cacaopoeder toe. Doe de karnemelk in een pannetje en verwarm deze langzaam samen met de boter totdat de boter gesmolten is.

  2. Doe in een andere kom de 2 verschillende basterdsuiker, gewone suiker en vanillesuiker en voeg de gesmolten boter en melk toe en klop met een garde door elkaar. Voeg het ei toe en mix het mengsel nog 30 seconde met de garde door.

  3. Voeg de droge mix van meel en cacao toe aan het natte suikermengsel en spatel door elkaar. Voeg de stukjes chocolade toe en spatel in een paar keer erdoorheen. Giet het brownie beslag in de bakvorm en verdeel gelijkmatig met een spatel. Bak de brownies ongeveer 35 min in de oven totdat ze gerezen zijn en de bovenzijde krokant is. Laat de brownies afkoelen naar kamertemperatuur

  4. Tip: deze salted caramel brownies zijn leuk voor bij de high tea!

Heeft het gesmaakt?
198 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!