Tony Chocolonely brownies met zeezout

Deze brownies met chewy caramel en zeezout moet je geprobeerd hebben!

Ingrediënten 
210 gr zelfrijzend bakmeel
70 gr cacaopoeder
170 gr lichte basterdsuiker
80 gr donkere basterdsuiker
1 groot ei
40 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
260 gr karnemelk
110 gr boter
2 mespunten zeezout
Mespunt bakpoeder
180 gr Tony Chocolonely melk, karamel en zeezout (oranje reep)
 
Materialen
Bakvorm ca 30 cm
Bakpapier
Zeef
Garde
 
Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Hak de Tony chocolade reep in stukjes, laat wat grotere en kleinere stukjes er tussen zitten. Zeef het bakmeel in een kom en voeg het zout, bakpoeder en cacaopoeder toe. Doe de karnemelk in een pannetje en verwarm deze langzaam samen met de boter totdat de boter gesmolten is.
 
brownies 01
brownies 01
brownies 01
brownies 01
Doe in een andere kom de 2 verschillende basterdsuiker, gewone suiker en vanillesuiker en voeg de gesmolten boter en melk toe en klop met een garde door elkaar. Voeg het ei toe en mix het mengsel nog 30 seconde met de garde door.
 
brownies 01
brownies 01
brownies 01
brownies 01
Voeg de droge mix van meel en cacao toe aan het natte suikermengsel en spatel door elkaar. Voeg de stukjes chocolade toe en spatel in een paar keer er door heen. Giet het brownie beslag in de bakvorm en verdeel gelijkmatig met een spatel. Bak de brownies ongeveer 35 min in de oven totdat ze gerezen zijn en de bovenzijde krokant is. Laat de brownies afkoelen naar kamertemperatuur
 
Tip: deze salted caramel brownies zijn leuk voor bij de high tea!
 
179 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.