Ga naar de inhoud
Chocolate chip muffins

Chocolate chip muffins

Deze muffins met stukjes witte en melk chocolade deel je makkelijk uit op een feestje of verjaardag

15 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 250 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel vanille aroma
  • 120 gr suiker
  • 100 gr melk chocolade in stukjes
  • 100 gr witte chocolade in stukjes

Materialen

  • Muffinbakblik en papieren muffinvormpjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 190 graden. Doe de slagroom in een kom en voeg de suiker en vanille aroma toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) doorelkaar. Kluts de eieren erbij en mix er ook door.


  2. Doe het bakmeel en de bakpoeder in een aparte kom. Spatel het natte mengsel korst door het droge mengsel. Voeg de chocolade stukjes toe en schep er ook een keer doorheen. Vul de muffinvormpjes met het beslag tot net onder de rand. Bak de muffins in ca 25 tot 30 mooi bruin. Als je merkt dat ze snel bruin worden zet je ze iets lager in de oven of minder je de temperatuur naar 180 graden