Varkenshaas met ananas spies

Snelle en makkelijke barbecue spiesjes met varkenshaas met Provençaalse kruiden, stukjes ananas en paprika. Lekker in de zomer van de bbq maar ook uit de grillpan.

Hoofdgerecht 20 min + 12 min grill tijd

ingrediënten

voor 4 spiesen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de varkenshaas in blokjes van ca. 3 cm. Meng het vlees met de olijfolie en de Provençaalse kruiden en laat ondertussen afgedekt staan. Je kunt het vlees ook al een paar uur van te voren in de marinade leggen, maar het is niet noodzakelijk.

  2. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en snijd in stukken.

  3. Prik een stuk vlees, stuk ananas en paprika om en om aan de spiezen. Bestrooi de spiezen met een beetje peper en zout.

  4. Bak ze in ongeveer 12 minuten aan beide kanten mooi bruin op de barbecue. Lekker met een salade en gepofte aardappel.

Heeft het gesmaakt?
26 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!