Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Varkenshaas met ananas spies

Snelle en makkelijke barbecue spies met varkenshaas met Provençaalse kruiden, stukjes ananas en paprika

Ingrediënten
1 rode paprika
350 gr varkenshaas
Stukken verse ananas of uit blik
2 eetl olijfolie
1 eetl Provençaalse kruiden
Peper en zout
 
Bereiding

Snijd de varkenshaas in blokjes van ca 3 cm. Meng het vlees met de olijfolie en de Provençaalse kruiden en laat ondertussen afgedekt staan. Je kunt het vlees ook al een paar uur van te voren in de marinade leggen, maar het is niet noodzakelijk. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en snijd in stukken. Prik een stuk vlees, stuk ananas en paprika om en om aan de spiezen. Bestrooi de spiezen met een beetje peper en zout. Bak ze in ongeveer 12 minuten aan beide kanten mooi bruin op de barbecue. Lekker met een salade en gepofte aardappel. 

 
Beoordeling (10 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x saladerecepten
  • Hoofdgerecht
Caesar salade met pittige garnalen
  • Bijgerecht
Panzanella salade met komkommer
  • Hoofdgerecht
Salade kip pindadressing

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal