Ga naar de inhoud
Varkenshaas met ananas spies

Varkenshaas met ananas spies

Snelle en makkelijke barbecue spiesjes met varkenshaas met Provençaalse kruiden, stukjes ananas en paprika. Lekker in de zomer van de bbq maar ook uit de grillpan.

20 M + 12 M grill tijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor spiesen

  • 1 rode paprika
  • 350 gr varkenshaas
  • Stukken verse ananas of uit blik
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de varkenshaas in blokjes van ca. 3 cm. Meng het vlees met de olijfolie en de Provençaalse kruiden en laat ondertussen afgedekt staan. Je kunt het vlees ook al een paar uur van te voren in de marinade leggen, maar het is niet noodzakelijk.


  2. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en snijd in stukken.


  3. Prik een stuk vlees, stuk ananas en paprika om en om aan de spiezen. Bestrooi de spiezen met een beetje peper en zout.


  4. Bak ze in ongeveer 12 minuten aan beide kanten mooi bruin op de barbecue. Lekker met een salade en gepofte aardappel.