Varkenshaas met ananas spies

Snelle en makkelijke barbecue spies met varkenshaas met Provençaalse kruiden, stukjes ananas en paprika

Ingrediënten
1 rode paprika
350 gr varkenshaas
Stukken verse ananas of uit blik
2 eetl olijfolie
1 eetl Provençaalse kruiden
Peper en zout
 
Bereiding

Snijd de varkenshaas in blokjes van ca 3 cm. Meng het vlees met de olijfolie en de Provençaalse kruiden en laat ondertussen afgedekt staan. Je kunt het vlees ook al een paar uur van te voren in de marinade leggen, maar het is niet noodzakelijk. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en snijd in stukken. Prik een stuk vlees, stuk ananas en paprika om en om aan de spiezen. Bestrooi de spiezen met een beetje peper en zout. Bak ze in ongeveer 12 minuten aan beide kanten mooi bruin op de barbecue. Lekker met een salade en gepofte aardappel. 

 
19 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.