Ga naar de inhoud
Salade met meloen en ham

Salade met meloen en ham

Heerlijke frisse salade met meloen, parmaham en mozzarella. Lekker als voorgerecht of bijgerecht

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 0.5 kleine galia of cantaloupe meloen ( 400 gr )
  • 75 gr sla
  • 1 bol mozzarella
  • Handje pijnboompitten ( geroosterd )
  • verse basilicum

Dressing:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • peper en zout
  • 1 eetlepel wijnazijn

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten van de dressing door elkaar. Snijd de meloen indien nodig in stukjes.


  2. Meng de stukjes meloen en de dressing door de sla en meloen.


  3. Snijd de mozzarella in stukjes en scheur de parmaham in stukken. Verdeel over of door de salade. Garneer de salade met de pijnboompitten en wat verse basilicum.


  4. Tip: ook lekker met wat blauwe kaas