Ga naar de inhoud
Varkenshaasmedaillon BBQ spies

Varkenshaasmedaillon BBQ spies

Malse varkenshaas spiezen omwikkeld met spek en afgewisseld met paprika

15 M + 10 M + 5 M wachten

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 500 gr varkenshaas ( niet al te dik )
  • 6 plakken ontbijtspek
  • 1 paprika
  • Barbecue rub kruiden ( of andere kruiden )

materialen

  • satéstokjes of spiezen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de varkenshaas in plakken van ca 1 cm. Snijd de spek in de lengte doormidden. Wikkel om de varkenshaasmedaillons de halve plakjes spek. Snijd de paprika in stukken. Prik de varkenshaas omwikkeld met spek aan een spies afgewisseld met een stukje paprika. Bestrooi het vlees met wat kruiden.


  2. Bak de varkenshaasmedaillon spiezen eerst 2 minuutjes per kant mooi bruin en leg ze daarna op een koeler gedeelte op de barbecue om na te garen, ca 5 minuten. Wikkel de spiezen in aluminiumfolie en laat 5 min rusten.