Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mini appeltaartjes

Deze schattige mini appeltaartjes zijn leuk om uit te delen of lekker als toetje met slagroom of ijs
Ingrediënten
1 mix voor appeltaart + eventuele ingredienten volgens verpakking
3 appels
1 theel kaneel
50 gr suiker
Boter om in te vetten
Bloem om te bestuiven
3 eetl paneermeel
1 losgeklopt ei om te bestrijken
 
Materialen
Muffinvorm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Maak het appeltaart deeg volgens de verpakking. Vet de muffinvormpjes in. Bestuif een werkvalk met bloem. Rol ¾ van het deeg uit en steek met een ronde vorm (kommetje bijvoorbeeld) rondjes er uit die iets groter zijn dan de muffinvorm zelf. Bekleed de vormpjes hiermee en bestrooi de de bodem met paneermeel.
 
mini appeltaartjes 01
mini appeltaartjes 01
mini appeltaartjes 01
mini appeltaartjes 01
Schil de appels en snijd in kleine blokjes en meng met suiker en kaneel. Schep de stukjes appel in de vormpjes. Rol de rest van het deeg uit en snijd er dunne reepjes van. Leg ze kruislings over de appeltaartjes en druk de uiteindes zachtjes vast aan de buitenzijde van de gebakjes. Bestrijk met ei en zet ze ongeveer 25 minuten in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze afkoelen en haal ze uit de vormpjes. Lekker met slagroom of een bolletje ijs. Ook lekker met rozijnen of noten.
Beoordeling (227 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Burrito’s van kool
Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas