Broodje met speklap van de bbq

Heerlijk gemarineerd speklapje van de bbq op een knapperig broodje met groenten

Hoofdgerecht 35 min + 1 uur wachten

ingrediënten

voor 5 stuks

Marinade

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Voeg het toe aan de speklappen en schep goed om. Laat ze een uurtje marineren. Verhit de bbq (of een grillpan) en bak de speklappen lekker knapperig, ca 8 min per kant. Dit is ook afhankelijk van hoe knapperig je ze wil hebben. Let op dat door het vet geen vlammen ontstaan, je kunt om dit te voorkomen ook de speklapjes in aluminium bakjes bakken.

  2. Snijd de broodjes open en verdeel wat sla er over en wat plakjes tomaat. Leg de gebakken speklappen er op en doe er lekker wat saus op.

Heeft het gesmaakt?
45 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!