Broodje met speklap van de bbq

Heerlijk gemarineerd speklapje van de bbq op een knapperig broodje met groenten

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Marinade

Bereiding

 Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Voeg het toe aan de speklappen en schep goed om. Laat ze een uurtje marineren. Verhit de bbq (of een grillpan) en bak de speklappen lekker knapperig, ca 8 min per kant. Dit is ook afhankelijk van hoe knapperig je ze wil hebben. Let op dat door het vet geen vlammen ontstaan, je kunt om dit te voorkomen ook de speklapjes in aluminium bakjes bakken.

 Snijd de broodjes open en verdeel wat sla er over en wat plakjes tomaat. Leg de gebakken speklappen er op en doe er lekker wat saus op.

42 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.