Ga naar de inhoud
Zalm broccoli schotel

Zalm broccoli schotel

Perfect voor een doordeweekse dag: ovenschotel met aardappelen, broccoli en verse zalm in een romige sausje met een vleugje mosterd. Lekker gegratineerd met kaas uit de oven.

25 M + 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 500 gr broccoli
  • 250 ml kookroom
  • 300 gr zalm
  • 1 eetlepel mosterd
  • 700 gr vastkokende aardappelen
  • 50 gr geraspte kaas
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd de broccoli in roosjes. Verwarm de oven op 200 graden. Kook de aardappelen ongeveer 15 minuten in een pan met water. Voeg de laatste 5 minuten ook de broccoli roosjes toe. Klop de kookroom met de mosterd en wat peper en zout door elkaar.


    zalm ovenschotel 01 zalm ovenschotel 01 zalm ovenschotel 01
  2. Controleer of de aardappelen beetgaar zijn en giet ze samen met de broccoli af en verdeel deze in een ovenschaal. Snijd de zalm in blokken en leg deze tussen de aardappels en broccoli. Schenk de kookroom er over en verdeel als laatste de kaas er over. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de oven.