Ga naar de inhoud
Huzarensalade

Huzarensalade

Makkelijk recept voor een heerlijke huzarensalade met aardappel, augurkjes, ei en ham. Een klassieke salade voor bij de BBQ.

45 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr aardappelen
  • 2 eieren
  • 3 augurken ( 75 gr )
  • Takje peterselie
  • 75 gr doperwten ( diepvries )
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 theelepel mosterd
  • 100 gr hamblokjes
  • Snuf peper en zout
  • Slablaadjes
  • 2 eetlepels zilveruitjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de aardappels in ca. 15 tot 20 minuten gaar in een pan met water. Kook ondertussen ook de eieren gaar in 8 minuten. De doperwten uit de diepvries kook je ca. 6 minuutjes. Mocht je die uit een pot gebruiken dan hoef je deze niet te koken.


  2. Kook ondertussen ook de eieren gaar in 8 minuten.


  3. De doperwten uit de diepvries kook je ca. 6 minuutjes. Mocht je die uit een pot gebruiken dan hoef je deze niet te koken.


    Huzarensalade Huzarensalade Huzarensalade
  4. Giet de aardappels en eieren af en spoel ze af met koud water.


  5. Snijd de aardappels in kleine blokjes en doe in een kom.


  6. Snijd de augurken en 1 ei in kleine stukjes. Meng samen met de mayonaise, crème fraîche, mosterd, fijngehakte peterselie en een snuf peper en zout door de aardappels.


  7. Voeg dan ook de doperwten en hamblokjes toe en schep door elkaar.


    Huzarensalade Huzarensalade Huzarensalade
  8. Verdeel een aantal slablaadjes over een bord of kom en schep hier de huzarensalade op en garneer met het overgebleven eitje en wat zilveruitjes.