Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Huzarensalade

Makkelijk recept voor een heerlijke huzarensalade met aardappel, augurkjes, ei en ham. Een klassieke salade voor bij de BBQ!

Ingrediënten

Bereiding

 Kook de aardappels in ca 15 tot 20 minuten gaar in een pan met water. Kook ondertussen ook de eieren gaar in 8 minuten. De doperwten uit de diepvries kook je ca. 6 minuutjes. Mocht je die uit een pot gebruiken dan hoef je deze niet te koken.

 Giet de aardappels en eieren af en spoel ze af met koud water. Snijd de aardappels in kleine blokjes en doe in een kom. Snijd de augurken en 1 ei in kleine stukjes. Meng samen met de mayonaise, crème fraiche, mosterd, fijngehakte peterselie en een snuf peper en zout door de aardappels. Voeg dan ook de doperwten en hamblokjes toe en schep door elkaar.

 Verdeel een aantal slablaadjes over een bord of kom en schep hier de huzarensalade op en garneer met het overgebleven eitje en wat zilveruitjes.

huzarensalades

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×