Huzarensalade

Makkelijk recept voor een heerlijke huzarensalade met aardappel, augurkjes, ei en ham. Een klassieke salade voor bij de BBQ.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Kook de aardappels in ca. 15 tot 20 minuten gaar in een pan met water. Kook ondertussen ook de eieren gaar in 8 minuten. De doperwten uit de diepvries kook je ca. 6 minuutjes. Mocht je die uit een pot gebruiken dan hoef je deze niet te koken.

Kook ondertussen ook de eieren gaar in 8 minuten.

De doperwten uit de diepvries kook je ca. 6 minuutjes. Mocht je die uit een pot gebruiken dan hoef je deze niet te koken.

Giet de aardappels en eieren af en spoel ze af met koud water.

Snijd de aardappels in kleine blokjes en doe in een kom.

Snijd de augurken en 1 ei in kleine stukjes. Meng samen met de mayonaise, crème fraîche, mosterd, fijngehakte peterselie en een snuf peper en zout door de aardappels.

Voeg dan ook de doperwten en hamblokjes toe en schep door elkaar.

Verdeel een aantal slablaadjes over een bord of kom en schep hier de huzarensalade op en garneer met het overgebleven eitje en wat zilveruitjes.

196 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!