Huzarensalade

Makkelijk recept voor een heerlijke huzarensalade met aardappel, augurkjes, ei en ham. Een klassieke salade voor bij de BBQ.

Bijgerecht 45 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de aardappels in ca. 15 tot 20 minuten gaar in een pan met water. Kook ondertussen ook de eieren gaar in 8 minuten. De doperwten uit de diepvries kook je ca. 6 minuutjes. Mocht je die uit een pot gebruiken dan hoef je deze niet te koken.

  2. Kook ondertussen ook de eieren gaar in 8 minuten.

  3. De doperwten uit de diepvries kook je ca. 6 minuutjes. Mocht je die uit een pot gebruiken dan hoef je deze niet te koken.

  4. Giet de aardappels en eieren af en spoel ze af met koud water.

  5. Snijd de aardappels in kleine blokjes en doe in een kom.

  6. Snijd de augurken en 1 ei in kleine stukjes. Meng samen met de mayonaise, crème fraîche, mosterd, fijngehakte peterselie en een snuf peper en zout door de aardappels.

  7. Voeg dan ook de doperwten en hamblokjes toe en schep door elkaar.

  8. Verdeel een aantal slablaadjes over een bord of kom en schep hier de huzarensalade op en garneer met het overgebleven eitje en wat zilveruitjes.

Heeft het gesmaakt?
338 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!