
Rijstepap basisrecept met kaneel
Heerlijke romige rijstepap basisrecept met kaneel en vanille. Lekker als oud Hollands dessert en makkelijk lactosevrij te maken. Ook lekker met rozijnen
5 M + 25 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
500 ml kokosmelk ( of volle melk )
-
75 gr rijst ( bv. dessertrijst )
-
2 eetlepels suiker
-
1 theelepel kaneel
-
1 vanillestokje
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Spoel de rijst schoon.
-
Breng de plantaardige melk aan de kook, voeg hier de suiker het merg van een half vanillestokje aan toe en een theelepel kaneel.
-
Voeg de rijst vervolgens toe en breng aan de kook voor ongeveer 25 minuten of tot de rijst beetgaar is.
-
Als de rijstepap nog een beetje zacht is haal je hem van het vuur af want hij dikt daarna nog een klein beetje in. Je kunt hem zowel warm als koud eten.
-
Serveer de rijstpap met een snuf kaneel en eventueel wat extra kokosbloesemsuiker.
-
Tip: ook lekker met rozijnen of stoofperen.
Heeft het gesmaakt?
10 stemmen
Ook lekker