Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zalmburger met avocado

Deze zalmburger met bieslook en rode peper is lekker in combinatie met de romige avocado
Ingredienten
250 tot 300 gr verse zalm
1 uitje
1 rode peper (of halve)
rasp en sap van 1 citroen
verse bieslook
handje sla
2 eetlepels halvanaise
2 eetlepels (griekse) yoghurt
1 avocado
peper en zout
20 gr paneermeel
 
Bereiding
Snijd de zalm in grove stukken en doe in een keukenmachine. Voeg de grof gesneden ui, citroensap en rasp, bieslook, peper, zout en rode peper toe. Maal het mengsel fijn. Voeg paneermeel toe aan het mengsel tot het stevig genoeg voelt om er burgers van te maken. Vorm met je handen of burgerpers 2 mooie burgers van het zalmmengsel.
zalmburger 01
zalmburger 01
zalmburger 01
zalmburger 01
Verhit een koekenpan en bak de zalmburgers in ca 8 minuten op middelhoog vuur licht bruin (bak ze niet te lang want dan worden ze droog). Meng de halvanaise en de yoghurt door elkaar. Halveer de avocado en verwijder de schil en pit en snijd in partjes. Verdeel een beetje sla op een bord. Leg de zalmburger er op en leg de partjes avocado er op. Schep wat van de yoghurtdressing er op en garneer met een snufje peper en wat bieslook. Serveer er als hoofdgerecht nog wat rijst of aardappeltjes bij.
 
Beoordeling (44 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Mini kerst quiches
Poffertjes sandwiches met ijs
Panna cotta met frambozen in een glaasje
Eendenborst met cranberry compote
Mini kerstboom pizza’s