Ga naar de inhoud
Vegan chocolade milkshake

Vegan chocolade milkshake

Deze vegan chocolade milkshake maak je in slechts een paar minuten en is het ideale toetje of tussendoortje op warme dagen. En dat helemaal plantaardig!

5 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor milkshakes

  • 250 ml (amandel)melk
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 2 bevroren bananen
  • 2 Medjool dadels
  • 2 eetlepels pindakaas
  • snufje zout
  • Vegan topping
  • 2 eetlepels cacaonibs

Benodigdheden

  • blender

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de amandelmelk, cacaopoeder, bevroren bananen, Medjool dadels (zonder pit), pindakaas en een snufje zout in de blender en mix het tot een gladde milkshake.


  2. Giet de milkshake in de glazen en spuit er wat plantaardige topping overheen. Maak het af met wat cacaonibs.


  3. Tips: Schil de (rijpe) bananen en snijd deze in stukjes. Vries ze in zodat je er deze heerlijke milkshake van kunt maken of andere lekkere dingen.


  4. Sommige dadels zijn harder dan anderen. Medjool dadels zijn over het algemeen het meest zacht, maar mocht je twijfelen laat ze dan even weken in water. Zo voorkom je dat het mengsel te zwaar is om te mixen voor je blender.


  5. In plaats van bevroren bananen kun je ook bevroren mango gebruiken.