Tofu gehakt
Wist je dat tofu ontzettend veelzijdig is? Je kunt er zelfs plantaardig ‘gehakt’ mee maken. Met maar een paar ingrediënten heb je zo een heerlijke vleesvervanger op tafel staan.
10 M voorbereidingstijd + 30 M oventijd + 10 M rusttijd
Ingrediënten
Voor porties
-
500 gr tofu
-
3 eetlepels edelgistvlokken
-
3 eetlepels sojasaus
-
3 eetlepels olijfolie
-
1 theelepel knoflookpoeder
-
1 theelepel gerookte paprikapoeder
-
1 eetlepel tomatenpuree
-
Snufje chilipeper
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Haal de tofu uit de verpakkingen en wikkel het in een schone theedoek. Leg het op een bord of snijplank en leg/zet er iets zwaars op. Laat de tofu minimaal 20 minuten uitlekken.
-
Scheur met je handen de tofu in kleine stukjes. Je kunt ervoor kiezen om iets grotere en iets kleinere stukjes te maken. Doe het in een kom.
-
Mix in een kommetje de edelgistvlokken, sojasaus, olijfolie, knoflookpoeder, gerookte paprikapoeder, tomatenpuree en een snufje chilipeper. Giet het daarna bij de tofu en mix het goed met je handen, zodat de tofu bedekt is.
-
Verdeel de tofu over de bakplaat en zet in de oven. Bak het gehakt 25 minuten en schep het halverwege even om.
-
Haal het tofugehakt uit de oven en laat minimaal 10 minuten afkoelen zodat het knapperig wordt. Serveer daarna bij jouw favoriete gerecht.
Heeft het gesmaakt?
2 stemmen
Ook lekker