Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zoete aardappel raita

Geroosterde zoete aardappels met een Indiase touch in een romige yoghurt saus

Ingrediënten
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels olie
  • 750 gr zoete aardappels
  • 4 theelepels kerrie
  • 1,5 eetlepel garam masala poeder
  • 4 theelepel kerrie
  • 500 gr sperziebonen
  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 1 klein bosje koriander
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen (geroosterd)

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Snijd de ui in ringetjes en voeg toe aan de aardappelblokjes in een grote ovenschaal. Voeg de garam masala en de kerrie toe en een scheutje olie en schep door. Zet de ovenschaal ca 25 min in de oven en schep halverwege een keer om.

zoete_aardappel_raita_01.jpg
zoete_aardappel_raita_02.jpg
zoete_aardappel_raita_03.jpg

Kook ondertussen de sperziebonen gaar (ca 12 min). Voeg de inhoud van de ovenschaal samen met de sperziebonen. Schep de yoghurt er door en breng op smaak met een snuf peper en zout. Bestrooi met de verse koriander en amandelen.

Beoordeling (98 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread