Ga naar de inhoud
Zoete aardappel raita

Zoete aardappel raita

Geroosterde zoete aardappels met een Indiase touch in een romige yoghurt saus

25 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels olie
  • 750 gr zoete aardappels
  • 4 theelepels kerrie
  • 1,5 eetlepel garam masala poeder
  • 4 theelepel kerrie
  • 500 gr sperziebonen
  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 1 klein bosje koriander
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen ( geroosterd )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Snijd de ui in ringetjes en voeg toe aan de aardappelblokjes in een grote ovenschaal. Voeg de garam masala en de kerrie toe en een scheutje olie en schep door. Zet de ovenschaal ca 25 min in de oven en schep halverwege een keer om.


  2. Kook ondertussen de sperziebonen gaar (ca 12 min). Voeg de inhoud van de ovenschaal samen met de sperziebonen. Schep de yoghurt er door en breng op smaak met een snuf peper en zout. Bestrooi met de verse koriander en amandelen.