Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zoete aardappel raita

Geroosterde zoete aardappels met een Indiase touch in een romige yoghurt saus

Ingrediënten
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels olie
  • 750 gr zoete aardappels
  • 4 theelepels kerrie
  • 1,5 eetlepel garam masala poeder
  • 4 theelepel kerrie
  • 500 gr sperziebonen
  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 1 klein bosje koriander
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen (geroosterd)

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Snijd de ui in ringetjes en voeg toe aan de aardappelblokjes in een grote ovenschaal. Voeg de garam masala en de kerrie toe en een scheutje olie en schep door. Zet de ovenschaal ca 25 min in de oven en schep halverwege een keer om.

Kook ondertussen de sperziebonen gaar (ca 12 min). Voeg de inhoud van de ovenschaal samen met de sperziebonen. Schep de yoghurt er door en breng op smaak met een snuf peper en zout. Bestrooi met de verse koriander en amandelen.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×