Ga naar de inhoud
Perencrumble

Perencrumble

Deze lekkere friszoete crumble van stukjes peer met een krokante kruimel topping is lekker als dessert met een bolletje ijs, maar ook als gebak met een toef slagroom.

15 M + 25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 75 gr suiker
  • 150 gr bloem
  • 90 gr koude boter
  • 1 snuf zout

Vulling

  • 400 gr peer
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 0.5 eetlepel maïzena
  • 1 snuf kardemompoeder ( optioneel )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Schil de peren en snijd in stukjes.


  3. Doe voor de vulling de stukjes peer in een kom en voeg de maïzena, eventueel kardemom en vanillesuiker toe en roer erdoor.


  4. Doe voor het kruimeldeeg de bloem, zout en suiker in een kom.


  5. Voeg hier de koude boter in stukjes aan toe. Meng dit met je vingers door elkaar tot een kruimelig deeg.


  6. Vet de ovenschaal in met een beetje extra boter.


  7. Doe het perenmengsel in de ovenschaal en verdeel de deegkruimels er over.


  8. Bak de perencrumble ca. 25 min in de oven tot hij goudbruin is.


  9. Serveer de perencrumble bij voorkeur lauwwarm, koud kan natuurlijk ook. Lekker met een toef slagroom of bolletje ijs.