Perencrumble
Deze lekkere friszoete crumble van stukjes peer met een krokante kruimel topping is lekker als dessert met een bolletje ijs, maar ook als gebak met een toef slagroom.
15 M + 25 M
Ingrediënten
Voor personen
-
75 gr suiker
-
150 gr bloem
-
90 gr koude boter
-
1 snuf zout
Vulling
-
400 gr peer
-
1 zakje vanillesuiker
-
0.5 eetlepel maïzena
-
1 snuf kardemompoeder ( optioneel )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200° graden.
-
Schil de peren en snijd in stukjes.
-
Doe voor de vulling de stukjes peer in een kom en voeg de maïzena, eventueel kardemom en vanillesuiker toe en roer erdoor.
-
Doe voor het kruimeldeeg de bloem, zout en suiker in een kom.
-
Voeg hier de koude boter in stukjes aan toe. Meng dit met je vingers door elkaar tot een kruimelig deeg.
-
Vet de ovenschaal in met een beetje extra boter.
-
Doe het perenmengsel in de ovenschaal en verdeel de deegkruimels er over.
-
Bak de perencrumble ca. 25 min in de oven tot hij goudbruin is.
-
Serveer de perencrumble bij voorkeur lauwwarm, koud kan natuurlijk ook. Lekker met een toef slagroom of bolletje ijs.
Heeft het gesmaakt?
33 stemmen