Taart recepten

Taart recepten

Iets te vieren, of gewoon zin om taart te bakken? Hier vind je heerlijke taarten die er geweldig uitzien, maar ook makkelijk zelf te maken zijn. Wat dacht je van chocoladetaart, monchou taart of Oreo cheesecake? Of maak een spectaculaire bokkenpootjestaart of citroen meringue taart. Wat vind jij het lekkerst?

Populair

Chocoladetaart

Simpel basisrecept voor de perfecte smeuïge chocoladetaart met een volle chocoladesmaak en een romige topping

Bakrecept

20 min + 45 min afkoelen

10 pers.

Monchou taart

Heerlijke klassieke taart met een krokante bodem van Bastognekoeken, romige monchou vulling en kersen als topping.

Bakrecept

25 min + opstijven

10 à 12 pers.

Bokkenpootjestaart

Een heerlijke en feestelijke no bake taart met vanille en je favoriete koekjes: bokkenpootjes. Heel makkelijk zelf te maken in 35 minuten.

Bakrecept

35 min + 4 uur opstijven

10 pers.

Nieuw

Makkelijke appeltaart

Wil je een heerlijke appeltaart maken, maar dan wel met een snel en makkelijk recept? Die heb ik voor je! Binnen 20 minuten heb je deze snelle én lekkere appeltaart al in de oven staan. Enjoy!

Nagerecht

20 min + 45 min oventijd

10 pers.

Bosvruchtentaart

Deze bosvruchtentaart smaakt heerlijk én is eenvoudig om te maken. Een luchtige cake als basis met bosvruchten en een vleugje vanille. Lekker bij de koffie of als dessert. Serveer met een toef slagroom.

Bakrecept

25 min + 50 min oventijd

8 pers.

Makkelijke perziktaart

Deze heerlijke, makkelijke perziktaart is gemaakt met sappige perziken, zachte boter en een vleugje vanille. Lekker luchtig dankzij de room en het zelfrijzend bakmeel. Serveer met wat poedersuiker en een toef slagroom voor een echt genietmoment.

Bakrecept

25 min + 50 min oventijd

10 pers.

Kokoscake met citroentopping

Maak deze verrukkelijke kokoscake met citroentopping: een fluffy cake met een exotisch tintje. Bedekt met een romige citroenbotercrème en knapperige geroosterde kokos. De combinatie van de zoete kokos en de frisse citroensmaak zorgt voor een heerlijke traktatie.

Bakrecept

40 min + 45 min oventijd

10 pers.

Omgekeerde ananastaart

Deze heerlijke taart met ananas bak je op de kop en draai je na het bakken om. Het resultaat is een lekkere zachte cake met daarop een zoet laagje van schijven ananas en gekonfijte kersjes. Lekker als dessert of bij de koffie of thee.

Nagerecht

30 min + 1 uur oventijd

10 pers.

No bake cheesecake

Maak deze makkelijke en romige cheesecake zonder oven, met een heerlijke witte chocolade smaak en frambozen. Een perfecte combinatie en leuk om te serveren op een verjaardag, met Moederdag of voor je Valentijn.

Nagerecht

35 min + 6 uur opstijven

10 pers.

Uitgelicht recept

Stroopwafeltaart

Bakrecept

50 min + 35 min oventijd

10 pers.

Heerlijke luchtige biscuittaart met een vulling van karamel botercrème en stukjes stroopwafel, een prachtige traktatie voor een verjaardag of feestje.

Bekijk recept

Appeltaarten

Appel-notentaart

Heerlijke appeltaart met een vulling van appel en stukjes abrikoos een krokante topping van noten.

Bakrecept

40 min + 50 min oventijd

6-8 pers.

Lekkerste appeltaart recept

Met dit recept bak je de lekkerste appeltaart met een krokante korst en een stevige en licht zoete vulling van appel. En je snijd er perfecte stukken van. Heerlijk recept met custard en amandelspijs.

Bakrecept

1 uur 30 min + 1 uur 20 min oventijd

10 pers.

Boterkoek met appel

Geef de Oud-Hollandse boterkoek een heerlijke en leuke twist van appel en een vleugje kaneel, echt een plaatje om te serveren en makkelijk om te maken

Bakrecept

30 min + 30 min oventijd

10 pers.

Cheesecake taarten

Karamel zeezout cheesecake

Iets te vieren? Maak deze heerlijke cheesecake met een bodem van speculaas en een topping van karamel zeezout met knapperige pecannoten.

Bakrecept

1 uur + 12 uur opstijven

10 pers.

Passievrucht cheesecake

Heerlijke frisse no bake cheesecake met een bodem van Bastogne en vulling van o.a. passievrucht en roomkaas.

Bakrecept

30 min voorbereiding + 10 min oventijd + 6 uur opstijftijd

10 pers.

Citroen kokos cheesecake

Bak deze heerlijke frisse cheesecake met lemoncurd en een vleugje kokos in de oven. De bodem is gemaakt van speculaasjes. Klinkt als een heerlijke combi toch?

Bakrecept

25 min + 1 uur 10 min oventijd

12 pers.

Kindertaarten

Chocolade kersttaart

Leuk en lekker kerstrecept: chocoladetaart met amandelen in de vorm van kerstbomen

Bakrecept

30 min + 45 min oventijd + 30 min wachten

8 pers.

Pannenkoekentaart met aardbeien

Pannenkoekentaart met aardbeien, een leuk idee als dessert, voor een kinderfeestje of gewoon bij de koffie. De taart maak je van pannenkoeken met zelfgemaakte aardbeienroom. Serveer met wat aardbeien bovenop voor een vrolijk resultaat.

Nagerecht

1 uur

8 pers.

Twix taart

Combineer een bodem van shortbread met een laag karamel en chocolade en je hebt een fantastische en lekkere Twix taart

Bakrecept

35 min + 25 oventijd + afkoelen

12 pers.

Vegan taarten

Vegan monchou taart

Romige vegan monchou taart met kersen en speculoos bodem. Makkelijk te bereiden in 20 minuten en daarna laten opstijven.

Bakrecept

20 min + 4 uur opstijftijd

8 pers.

Vegan chocoladetaart

Een heerlijke en makkelijk te maken chocoladetaart met een lekker romige topping die helemaal vegan is.

Bakrecept

30 min + 35 min oventijd + 45 min afkoelen

10 stukken

Pompoentaart

Een heerlijke pompoentaart, ook wel pumpkin pie genoemd, gemaakt met een verrukkelijke vulling van pompoen die bovendien ook nog eens glutenvrij en lactosevrij is.

Bakrecept

20 min + 45 min + 1 uur afkoeltijd

8 pers.

Glutenvrije taarten

Polenta cake met citroen en blauwe bessen saus

Met polenta en amandelmeel maak je deze heerlijke met honing gezoete cake met de smaken citroen en verse tijm. Serveer het met een makkelijk te bereiden blauwe bessensaus. Ook fijn, de cake is gluten- en lactosevrij.

Bakrecept

25 min + 40 min oventijd + 10 min afkoelen

12 pers.

Glutenvrije appeltaart met kruimels

Heerlijke glutenvrije taart met een lekkere vulling met kaneel en een krokante crumble met noten, tevens vegan en lactosevrij

Bakrecept

15 min + 50 min

8 pers.

Glutenvrije cheesecake

Deze cheesecake maak je zonder extra moeite glutenvrij en is heerlijk romig! De frisse besjes (of ander fruit) maakt het heerlijk fris.

Bakrecept

40 min + 50 min oventijd + opstijven

10 à 12 pers.

Welke taart kun je maken zonder oven?

Wil je een lekkere taart maken, maar heb je geen oven tot je beschikking? Geen zorgen, want ook zonder oven kun jij een lekkere taart maken. Wat dacht je van:

– Aardbeien kwarktaart
– Bokkenpootjestaart
Chocoladetaart met aardbeien zonder oven
– No bake cheesecake
Baked alaska recept
– Monchou taart
Banoffee taart

Wat zijn populaire taarten in Nederland?

In Nederland zijn verschillende taarten populair die vaak worden gegeten. Enkele voorbeelden van populaire taarten zijn:

– Appeltaart of appelkruimeltaart
– Slagroomtaart
– Chocoladetaart
– Boterkoek
– Tompouce
– Aardbeientaart
– MonChou taart of andere cheesecake
– Kwarktaart

Appeltaart is misschien wat meer werk, maar o zo lekker. Maak bijvoorbeeld eens de lekkerste appeltaart ooit. Leuk om te maken en zeker de moeite waard! Wil je een lekkere cheesecake maken? Probeer dan zeker eens deze overheerlijke Oreo cheesecake. Op mijn website vind je ook recepten voor alle andere genoemde taarten. Neem snel een kijkje en probeer het zelf!

Hoe lang blijft taart goed in de koelkast?

De houdbaarheid van taart in de koelkast kan variëren, afhankelijk van het type taart en de ingrediënten die je gebruikt. Over het algemeen geldt het volgende:

– Taarten met verse zuivelproducten, zoals Monchoutaart of kwarktaart, kunnen vaak 2-3 dagen in de koelkast bewaard worden. Slagroomtaart kun je het beste op de dag zelf of de dag erna opeten.
– Taarten met verse vruchten erop, zoals aardbeientaart of bessentaart, kunnen meestal 1-3 dagen in de koelkast bewaard worden. Het is het beste om deze zo snel mogelijk op te eten, omdat het fruit kan gaan verzachten.
– Chocoladetaarten kunnen 3-4 dagen in de koelkast bewaard worden. Chocolade helpt vaak bij het behouden van de versheid van de taart.
– Taarten met conserven, zoals kersen of abrikoos, kunnen 3-4 dagen in de koelkast bewaard worden. De taart kan na verloop van tijd wat natter worden door het fruit, maar blijft meestal nog steeds lekker.

Taarten zoals appeltaart, boterkoek en cakes hoef je niet in de koelkast te bewaren. Deze kun je het best onder een taartstolp of in een afgesloten (taart)doos of trommel bewaren.