Polenta cake met citroen en blauwe bessen saus

Met polenta en amandelmeel maak je deze heerlijke met honing gezoete cake met de smaken citroen en verse tijm. Serveer het met een makkelijk te bereiden blauwe bessensaus. Ook fijn, de cake is gluten- en lactosevrij.

Bakrecept 25 min + 40 min oventijd + 10 min afkoelen

ingrediënten

voor 12 personen

Blauwe bessensaus

Materiaal

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160° graden.

  2. Vet een bakvorm in met olijfolie en vul met bakpapier. Vet nogmaals in met olijfolie.

  3. Rasp de citroenen en houd de rasp even apart.

  4. Pers de citroenen uit totdat je 50 ml sap hebt.

  5. Rits de blaadjes tijm van de takjes af.

  6. Mix de olijfolie met 150 gram honing. Zodra dit gemixt is, voeg je de eieren, tijm en de citroenrasp toe.

  7. Zet de mixer uit en schep het amandelmeel, de polenta en 50 ml citroensap erdoorheen.

  8. Vul de springvorm met het mengsel en bak voor 40 minuten op hete lucht stand totdat de polenta cake goudkleurig en gaar is.

  9. Maak ondertussen de blauwe bessen saus. Voeg de blauwe bessen toe aan een steelpan met dikke bodem samen met de honing en 400 ml water. Breng aan de kook.

  10. Afhankelijk van de dikte voeg je optioneel de rest (of een deel) van het water toe en daarna neem je de pan van het vuur.

  11. Meng 15 gr maïzena met 2 eetlepels koud water en voeg vervolgens toe aan de saus. Blijf roeren totdat het helemaal opgelost is.

  12. Laat de cake 10 minuten afkoelen voordat je het uit de vorm haalt. Maak de zijkanten beetje los met een mes.

  13. Serveer de cake met de blauwe bessen saus.

Heeft het gesmaakt?
7 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Charlotte

Mijn recepten zijn zo veel mogelijk met ingrediënten uit het seizoen, want dan zijn ze het lekkerst. Ook motiveer ik je om wat vaker lokale producten te kopen en geef ik tips hoe je minder voedsel en afval kunt verspillen.