Chocoladetaart met aardbeien zonder oven

Valentijn recept: snelle no-bake taart met een bodem van bastogne en chocolade ganache vulling met aardbeien

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Het makkelijkste is om een bakvorm te gebruiken met uitneembare bodem, een ronde kan natuurlijk ook. Heb je die niet, bekleed een bakvorm of schaal met wat bakpapier zodat je de taart er makkelijk uit kunt tillen.

 Maal de bastogne koekjes helemaal fijn in een keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe en roer tot een massa dat van structuur lijkt op dat van nat zand. Vet de bakvorm in met wat boter of bekleed een vorm met bakpapier. Verdeel het bastogne mengsel over de bodem en druk deze aan met een bolle lepel. Druk het mengsel ook tegen de randen omhoog. Ze de vorm zolang in de koelkast.

 Verwarm de slagroom in een pannetje. Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom. Giet de hete slagroom over de chocolade en roer met een spatel tot de chocolade is gesmolten. Giet deze chocolade ganache over de koekjesbodem. Snijd de aardbeien half doormidden en leg in de chocolade ganache. Bestrooi met wat pistache. Zet de taart nog minimaal 3 uur in de koelkast om hem goed op te laten stijven. Haal de taart voorzichtig uit de vorm. Max 3 dagen te bewaren in de koelkast.

 Bekijk hier nog meer recepten met aardbeien

230 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.