Banoffee taart

Makkelijke no-bake taart met een lekkere bodem van Bastogne koeken, een romige karamelvulling en uiteraard bananen 

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

Begin 3 uur van tevoren met het maken van de dulce de leche. Leg het blikje gecondenseerde melk in een pannetje met zacht kokend water. Kook dit ca. 3 uur. De melk wordt dan karamelachtig en bruin, ook wel dulce de leche genoemd.

Maal de bastognekoeken helemaal fijn in de keukenmachine. Doe in een kom en voeg de gesmolten boter toe en meng door elkaar. Verdeel het bakpapier over de bodem van de taartvorm. Vet de randen in met wat extra boter. Verdeel de bastognekruimels erover en druk met de bolle kant van een lepel goed aan. Duw ook de randen iets omhoog. Zet de vorm in de koelkast.

Als je het blikje met de dulce de leche uit het water hebt gehaald laat je deze staan zodat je je niet verbrand als je hem openmaakt. Maak het blikje voorzichtig open en roer de dulce de leche even door. Als er klontjes in zitten kun je deze in een kom eruit mixen of kloppen met een garde.

Verdeel het karamelmengsel over de Bastognebodem (bewaar eventueel 1 à 2 eetlepels voor de garnering). Snijd de bananen in plakjes en besprenkel met een beetje citroensap tegen het verkleuren. Verdeel de bananen over de taart. Klop de slagroom stijf met de slagroomversteviger en verdeel over de taart. Laat de randen een beetje vrij zodat je de banaan goed ziet.

Verdeel op het laatst eventueel een beetje extra dulce de leche over de slagroom en rasp er wat pure chocolade over. Serveer direct of bewaar in de koelkast.

Je kunt deze banoffee taart maximaal 2 à 3 dagen bewaren in de koelkast.

32 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x heerlijke soepen

Zoete aardappelsoep
Champignonsoep
Minestronesoep

Sinterklaas recepten

Iets lekkers maken voor tijdens Sinterklaas? Of het nou een compleet diner is of iets zoets of een hartige snack voor tijdens pakjesavond, hier vind je heel veel lekkere recepten voor 5 december! Van een pepernotentaart en speculaasmuffins tot gourmetrecepten en wortelsoep. Dat wordt dus gegarandeerd een lekker en gezellig avondje!

Pancakes met kruidnoten en banaan

Helemaal in de Sinterklaas stemming of heb je pepernoten over? Verwerk ze in deze heerlijke fluffy pannenkoekjes.

Ontbijt

20 min

2-3 pers.

Speculaaskoeken met amandelspijs

Maak zelf deze heerlijk krokante koeken met speculaaskruiden gevuld met een lekker zoete en zachte vulling van amandelspijs

Bakrecept

40 min bereiden + 15 min oventijd + 1 uur rusttijd

6 stuks

Speculaas crumble taart

Heerlijke taart met een romige vanille custard vulling, appels en een krokante crumble bovenop. Lekker voor op een herfstige dag of voor tijdens een Sinterklaasviering.

Bakrecept

1 uur + 35 min oventijd

10 pers.

Maak een gratis LeukeRecepten account

• Bewaar je favoriete recepten

• Elke week een persoonlijk   

   weekmenu in je mail

• Voeg eigen notities toe

• Maak een eigen eetplanning