Ga naar de inhoud
Torta caprese (chocolade amandeltaart)

Torta caprese (chocolade amandeltaart)

Heerlijke Italiaanse chocoladetaart op basis van amandelmeel en pure chocolade. Een klassiek Italiaans recept dat tevens glutenvrij is.

10 M + 50 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 205 gr pure chocolade
  • 225 gr amandelmeel
  • 180 gr boter
  • 5 eieren
  • 185 gr suiker
  • Snuf zout
  • poedersuiker om te bestuiven

Benodigdheden

  • Springvorm 18 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Splits de eieren en verdeel het eiwit en eigeel over 2 schalen. Smelt de chocolade au bain-marie in een kommetje boven een pan met heet water. Mix de boter met 130 gr suiker door elkaar met een mixer.


    torta caprese stap 1 torta caprese stap 2 torta caprese stap 3
  2. Voeg een voor een de eidooiers erbij. Voeg daarna het amandelmeel erbij en mix erdoor. Giet de gesmolten chocolade erbij en mix tot een bruin beslag. Klop de eiwitten met 50 gr suiker in een schone kom en met schone mixer stijf totdat je de kom op z’n kop kan houden zonder dat het eruit loopt.


    torta caprese stap 4 torta caprese stap 6
  3. Spatel het witte schuim door het beslag. Vet de springvorm in met wat boter en bestuif met poedersuiker. Schep het beslag in de vorm en strijk glad. Bak de cake 45-50 min in het midden van de oven gaar. Laat hem afkoelen en bestrooi voor het serveren met poedersuiker.