Ga naar de inhoud
Pompoentaart

Pompoentaart

Een heerlijke pompoentaart, ook wel pumpkin pie genoemd, gemaakt met een verrukkelijke vulling van pompoen die bovendien ook nog eens glutenvrij en lactosevrij is.

20 M + 45 M + 1 U afkoeltijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

Bodem

  • 160 gr glutenvrije zelfrijzend bakmeel
  • 50 gr plantaardige boter
  • snuf zout
  • 30 ml (amandel)melk
  • 1 ei

Vulling

  • 400 gr pompoenpuree*
  • 50 gr maple syrup
  • 60 gr basterdsuiker
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 35 gr maïzena
  • 20 ml (amandel)melk

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de bodem kneed goed en zet in de koelkast voor 30 minuten.


  2. Maak ondertussen de vulling door alle ingrediënten te mengen.


  3. Rol het deeg uit op bakpapier, snijd de randjes er eventueel af. Spray de vorm in en doe het deeg in de taartvorm en druk goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Bak voor 10 minuten op 175° graden.


  4. Verdeel het pompoenmengsel over de bodem en bak voor 35 minuten op 175 graden.


  5. Laat helemaal afkoelen en zet in de koelkast voor 1 uur.


  6. Top eventueel af met plantaardige slagroom en pecannoten.


  7. Vervang optioneel het ei met een van de opties die in deze blog worden genoemd, zodat de taart helemaal vegan is.