Pompoentaart
Een heerlijke pompoentaart, ook wel pumpkin pie genoemd, gemaakt met een verrukkelijke vulling van pompoen die bovendien ook nog eens glutenvrij en lactosevrij is.
20 M + 45 M + 1 U afkoeltijd
Ingrediƫnten
Voor personen
Bodem
-
160 gr glutenvrije zelfrijzend bakmeel
-
50 gr plantaardige boter
-
snuf zout
-
30 ml (amandel)melk
-
1 ei
Vulling
-
400 gr pompoenpuree*
-
50 gr maple syrup
-
60 gr basterdsuiker
-
2 theelepels speculaaskruiden
-
35 gr maĆÆzena
-
20 ml (amandel)melk
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Meng alle ingrediƫnten voor de bodem kneed goed en zet in de koelkast voor 30 minuten.
-
Maak ondertussen de vulling door alle ingrediƫnten te mengen.
-
Rol het deeg uit op bakpapier, snijd de randjes er eventueel af. Spray de vorm in en doe het deeg in de taartvorm en druk goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Bak voor 10 minuten op 175Ā° graden.
-
Verdeel het pompoenmengsel over de bodem en bak voor 35 minuten op 175 graden.
-
Laat helemaal afkoelen en zet in de koelkast voor 1 uur.
-
Top eventueel af met plantaardige slagroom en pecannoten.
-
Vervang optioneel het ei met een van de opties die in deze blog worden genoemd, zodat de taart helemaal vegan is.
Heeft het gesmaakt?
38 stemmen
Ook lekker