Ga naar de inhoud
Chocoladetaart

Chocoladetaart

Simpel basisrecept voor de perfecte smeuïge chocoladetaart met een volle chocoladesmaak en een romige topping

20 M + 45 M afkoelen

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr pure chocolade
  • 200 gr boter
  • 4 eieren
  • 150 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 gr bloem
  • 1 theelepel bakpoeder

Topping

  • 100 gr pure chocolade
  • 50 gr boter
  • 100 gr poedersuiker
  • Walnoten om te garneren

Benodigdheden

  • Springvorm ( van ca 22 cm )
  • Bakpapier
  • Zeef

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Smelt de pure chocolade voor de taart in een kom au bain marie samen met de boter. Mix ondertussen de eieren licht schuimig met de suiker en vanillesuiker.


    Chocoladetaart Chocoladetaart Chocoladetaart
  2. Als de chocolade en boter helemaal gesmolten zijn laat je het mengsel 10 minuutjes afkoelen. Voeg het daarna toe aan de eieren terwijl je mixt of met een spatel klopt. Zeef als laatst de bloem en bakpoeder erbij en spatel dit er kort doorheen.


  3. Leg een stuk bakpapier op de bodem van een springvorm. Vet de randen in. Giet het chocolademengsel erin. Zet ca. 45 minuten in de oven. Controleer met een sateprikker of de taart gaar is. Ik laat hem vaak nog een paar minuutjes in de oven staan met de deur op een kier. Laat daarna geheel afkoelen en haal hem na ca 30 minuten uit de vorm.


    Chocoladetaart Chocoladetaart Chocoladetaart
  4. Smelt voor de topping ook de pure chocolade en de boter au bain marie. Schep daarna de poedersuiker erdoor en bestrijk de bovenzijde van de chocoladetaart hiermee. Garneer met walnoten (of andere noten of versiersels of fruit)