Stroopwafeltaart

Heerlijke luchtige biscuittaart met een vulling van karamel botercrème en stukjes stroopwafel, een prachtige traktatie voor een verjaardag of feestje.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Biscuittaart
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven op 140 graden. Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier. Vet de gehele vorm in en bestuif met een beetje bloem.

Leg de eieren van te voren even in warm water (niet te heet) en mix ze daarna samen met de suiker, vanillesuiker 10 minuten luchtig en schuimig. Zeef de bloem, maïzena en een snufje zout erbij en spatel deze met een houten lepel of spatel er luchtig doorheen. Voeg ook het snufje kaneel toe. Giet of schep het beslag in de springvorm en zet niet te hoog in de oven. Verwarm nu de oven naar 175 graden en bak de biscuittaart in ca 35 minuten gaar. Let op dat hij niet te donker wordt.

Laat ondertussen de blokken fudge au bain marie smelten. Dit kan even (15 min) duren. Mix de boter romig met een mixer en voeg het poedersuiker en een eetlepel heet water toe. Mix tot een luchtige en lichte massa. Mix dan ⅔ deel van de gesmolten fudge (karamel) er door. Zet de karamel botercrème in de koelkast (haal hem een half uur voor gebruik er weer uit).

Als de biscuittaart klaar is laat je hem geheel afkoelen. Snijd hem door de lengte doormidden. Besmeer de onderste helft met ca. ⅓ deel van de karamel botercreme. Hak de stroopwafeltjes fijn (bewaar er een paar voor de garnering) en verdeel de helft over de botercrème en druk iets aan.

Leg de bovenzijde van de biscuittaart er op en besmeer ook de randen en de bovenzijde van de taart met de botercrème. Je kunt deze met een iets warme spatel of paletmes mooi strak en egaal maken. Bestrooi de bovenzijde met de rest van de stukjes stroopwafel, houd de randen redelijk vrij.

Klop de slagroom met de versteviger stijf. Doe in een spuitzak en maak toefjes op de taart. Steek hier een half overgebleven stroopwafeltje in. Besprenkel met de rest van de overgebleven karamel (warm deze weer een beetje op als hij hard is geworden).

Tip: bewaar de stroopwafeltaart afgedekt op een koele plek. Zo nodig in de koelkast maar dan kan de cake iets uitdrogen, haal hem dan een uur voor het serveren er uit.

32 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.