Appel-notentaart

Heerlijk taartje met een vulling van appel en een krokante topping van noten.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Vulling
Topping
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° graden.

Klop het ei en mix de helft van het ei samen met de boter, het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, de vanillesuiker en het snufje zout tot een egaal deeg. Is het erg plakkerig? Voeg dan nog een beetje bakmeel toe. Is het erg droog? Voeg dan nog een beetje boter toe.

Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg zolang in de koelkast.

Schil ondertussen de appels en snijd in blokjes.

Snijd ook de gedroogde abrikozen in stukjes.

Meng in een kom met custardpoeder en kaneel.

Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en doe de rand hierop en klik vast. Knip het papier dat uitsteekt er af.

Vet de hele springvorm in met boter.

Neem het deeg en rol uit met een deegroller. Gebruik eventueel wat bloem of bakmeel om plakken tegen te gaan.

Bekleed de vorm met het deeg. Gaat dit niet zo handig? Geen probleem, neem de bal deeg en druk deze met je vingers uit in de vorm tot de hele bodem en de zijkanten bedekt zijn met een laagje deeg.

Bestrooi de bodem met een dun laagje paneermeel.

Verdeel het appelmengsel over de bodem en druk ietsjes aan.

Bak de appeltaart in circa 50 minuten gaar en goudbruin.

Doe deze ongeveer 10 minuten voordat de taart klaar is. Smelt het klontje boter voor de topping en voeg er de honing aan toe. Neem een hittebestendig schaaltje en plaats daar de noten in. Zodra de boter en honing met elkaar vermengd is, voeg je deze toe aan de noten. Roer het goed door elkaar.

Haal de appeltaart uit de oven en verdeel het notenmengsel over de bovenzijde en laat afkoelen.

Tips: Dit kleine taartje is ideaal voor als je klein gezelschap ontvangt en je niet een groot stuk taart wil over houden. Heerlijk met een toefje slagroom of een bolletje (kaneel)ijs.

Bak met de seizoenen mee. Vanaf half mei tot ongeveer november zijn de abrikozen het lekkerst en komen ze uit Europa. Heerlijk om ze dan te verwerken in deze appeltaart. Dep ze eventueel een beetje droog als ze heel vers zijn, zodat de vulling niet te nat wordt tijdens het bakken. Bekijk hier ook het recept voor de klassieke appeltaart.

12 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!