Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Budget recept: tomatenrijst met kip

Het is weer tijd voor een budgetrecept! Deze keer maak ik een 1 pans gerecht van kip in tomatenrijst. Super makkelijk en onder de 2 euro per persoon.

Voor dit recept gebruik ik snelkookrijst, deze is extra snel klaar. Omdat je de rijst niet in alleen water kookt maar ook in tomatenblokjes stoof je als het ware de rijst gaar. Dit duurt iets langer dan normaal. Snelkookrijst is daarom ideaal, en tevens goedkoop. Verder gebruik ik witte kaas in het recept als lekkere zoute topping. Deze is goedkoper dan de echte feta kaas. Maar wat is dan het verschil? Door de Europese regelgeving mag alleen kaas die is geproduceerd in Griekenland en gemaakt is van minimaal 70% schapenmelk en maximaal 30% geitenmelk feta heten. Feta-achtige kaas die er op lijkt maar hier niet aan voldoet omdat hij bijvoorbeeld in Nederland is geproduceerd of een andere samenstelling heeft noemen ze daarom witte kaas.

De recepten die ik maak voor deze budgetreeks kosten niet meer dan 2 euro per persoon. Ze bevatten zo veel mogelijk verse ingrediënten en zijn een complete maaltijd. De prijzen bij de recepten zijn meestal gebaseerd op die van de Jumbo en AH. Waarschijnlijk kun je de recepten nog goedkoper maken door bepaalde aanbiedingen of bijvoorbeeld de groenteboer.

De totale kosten van dit recept zijn € 6,32 : 4 = € 1,58 p.p.

Tomatenrijst met kip

HOOFDGERECHT – 40 MINUTEN – 4 PERSONEN

Ingrediënten:
250 gr snelkook rijst €0,47
150 gr witte kaas €0,75
½ kippenbouillonblokje €0,10
400 gr tomatenblokjes €0,49
1 rode ui €0,10
400 gr kip €3,42
1 komkommer €0,99

In huis:
Snuf paprikapoeder
Snuf oregano
Olie, boter of margarine om in te bakken

Bereiding:
Los het halve bouillonblokje op in 300 ml heet water. Snipper de ui en fruit aan in een pan (diepe koekenpan, braadpan of soeppan) met een beetje olie, boter of margarine. Voeg de kip in blokjes toe en bak rondom aan op hoog vuur. Voeg ook de snuf paprikapoeder en oregano toe. Voeg de rijst toe en daarna direct de tomatenblokjes en bouillon.

Laat het geheel 15 minuten zachtjes doorkoken. Schep af en toe om. Als het vocht te snel verdampt leg je een deksel op de pan of voeg je nog een klein beetje toe. Proef of de rijst bijna gaar is, misschien moet hij nog een paar minuten extra koken. Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes. Serveer de pan met tomatenrijst met kip met wat gekruimelde witte kaas en blokjes komkommer.

Reacties

Laat je reactie achter

Ck
C vd kort 22 februari 2019 om 14:29

Mij valt op dat er veel kip wordt gebruikt, zou ook de helft kunnen en er iets van extra groenten bij, scheelt ook in het budget

I
Ivette 25 februari 2019 om 22:06

Voor hoeveel personen is dit gerecht? Ziet er erg lekker uit maar ik denk dat ik wat minder vlees zal gebruiken.

S
Sandra 6 maart 2019 om 10:05

lekker en goedkoop!

g
geertje 6 maart 2019 om 10:06

Ziet er lekker uit

G
Goortje 8 maart 2019 om 19:02

Geertje, heb je het ook gegeten?

B
Bianca 4 april 2019 om 18:46

Bianca

B
Bianca 4 april 2019 om 18:50

De ingrediënten door de helft gedaan, we zijn maar met z'n 2 en, maar bouillon verdubbeld, ging zelfs op kleinste pit met deksel erg vlug. Was heerlijk en gaan we zeker vaker doen. Ik ga het uitprinten en in het eigen kookboek bewaren.

I
Iris 9 april 2019 om 16:42

Heerlijk!!! In plaats van gewone rijst heb ik risotto gebruikt kinderen zitten ook te smullen. Dankjewel

A
Annet 6 juni 2019 om 16:16

Ik maak voor mijn gezin het dubbele, maar ipv 2 blikjes tomatenblokjes, doe ik 1 en nog 6 of 7 verse tomaten erdoor. Heerlijk gerecht, snel, makkelijk en de kinderen vinden het ook lekker!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×