Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegan chocolademousse

Een heerlijke luchtige chocolademousse die 100% plantaardig is en maar 4 ingrediënten bevat

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Smelt de pure chocolade au bain-marie in een kom boven een pan met heet water. Doe het vocht uit het blik kikkererwten in een vetvrije kom. Klop ondertussen het vocht stijf. Doe tijdens het mixen beetje bij beetje de suiker erbij. Het duurt wat langer om het kikkererwtenvocht op te kloppen vergeleken met eiwit, ga uit van circa 5 – 10 minuten totdat het stijf is.

 Spatel de gesmolten chocolade voorzichtig door het opgeklopte kikkererwtenvocht. Probeer dit voorzichtig en niet te lang te doen zodat de chocolademousse luchtig blijft.

 Verdeel de chocolademousse over 4 glaasjes en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer eventueel met wat geraspte chocolade.

 Tip: maak van de kikkererwten eens zelf hummus, falafel of deze heerlijke stoofpot.

Vegan chocolademousse

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Tip: bestel nu ook mijn LeukeRecepten kookboek!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×