Ga naar de inhoud
Vegan chocolademousse

Vegan chocolademousse

Een heerlijke luchtige chocolademousse die 100% plantaardig is en maar 4 ingrediënten bevat

20 M + 3 U opstijven

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 blik kikkererwten a 400 gr ( je gebruikt alleen het vocht )
  • 100 gr pure chocola ( vegan )
  • 50 gr suiker
  • 1 theelepel vanille extract

Benodigdheden

  • Mixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Smelt de pure chocolade au bain-marie in een kom boven een pan met heet water. Doe het vocht uit het blik kikkererwten in een vetvrije kom. Klop ondertussen het vocht stijf. Doe tijdens het mixen beetje bij beetje de suiker erbij. Het duurt wat langer om het kikkererwtenvocht op te kloppen vergeleken met eiwit, ga uit van circa 5 – 10 minuten totdat het stijf is.


    Vegan chocolademousse Vegan chocolademousse Vegan chocolademousse
  2. Spatel de gesmolten chocolade voorzichtig door het opgeklopte kikkererwtenvocht. Probeer dit voorzichtig en niet te lang te doen zodat de chocolademousse luchtig blijft.


    Vegan chocolademousse Vegan chocolademousse Vegan chocolademousse
  3. Verdeel de chocolademousse over 4 glaasjes en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer eventueel met wat geraspte chocolade.


  4. Tip: maak van de kikkererwten eens zelf hummus, falafel of deze heerlijke stoofpot.