
Zelf tortilla wraps maken + video
19 mei 2016
Sandra Waterschoot
Het maken van de waps is vrij eenvoudig en je hebt maar een paar ingrediƫnten nodig die je wellicht al in huis hebt. Ik heb gemerkt dat het belangrijk is dat je ze kort in een hete koekenpan bakt. Zo blijven ze zacht en soepel. Als je ze te lang bakt dan worden ze hard.
Met de vulling kun je heel veel variƫren. Ik heb al verschillende lekkere recepten op de site staan zoals: romige spinazie wraps, wraps met krokante vis of met kip souvlaki. Have fun!
Recept tortilla wraps
Ingrediƫnten 6 stuks
200 gr bloem + extra om te bestuiven
1 theelepel bakpoeder
Snuf zout
2 a 3 eetlepels olijfolie
175 tot 200 ml warm water
Bereiding
Doe de bloem in een kom en roer het bakpoeder en een snufje zout er door. Voeg de olijfolie toe en roer met een houten lepel door elkaar. Voeg dan beetje bij beetje het water toe. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en leg de bal deeg hierop. Kneed deze met je handen tot een soepel deeg. Dek het deeg af met wat folie en laat ongeveer 15 min rusten. Verdeel het deeg in 6 stukken en kneed hier balletjes van. Rol een balletje uit met de deegroller op een bebloemd werkvlak. Draai de wrap regelmatig zodat hij niet vast komt te plakken. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op hoor vuur. Leg de tortilla wrap er in en bak deze 1 a 2 minuutjes per kant. Kijk af en toe of hij niet te donker wordt. Dek de tortillaās na het bakken af met een iets vochtige theedoek om ze goed soepel te houden.
Vind je dit leuk?
6 stemmen