Zelf tortilla wraps maken + video

Ik moet bekennen dat ik tortilla wraps meestal gewoon kant en klaar uit de verpakking koop. Maar als ik iets meer tijd heb dan is het leuk en extra lekker om ze zelf te maken.

Het maken van de waps is vrij eenvoudig en je hebt maar een paar ingrediënten nodig die je wellicht al in huis hebt. Ik heb gemerkt dat het belangrijk is dat je ze kort in een hete koekenpan bakt. Zo blijven ze zacht en soepel. Als je ze te lang bakt dan worden ze hard.

Met de vulling kun je heel veel variëren. Ik heb al verschillende lekkere recepten op de site staan zoals: romige spinazie wraps, wraps met krokante vis of met kip souvlaki. Have fun!

Recept tortilla wraps

Ingrediënten 6 stuks
200 gr bloem + extra om te bestuiven
1 theelepel bakpoeder
Snuf zout
2 a 3 eetlepels olijfolie
175 tot 200 ml warm water

Bereiding
Doe de bloem in een kom en roer het bakpoeder en een snufje zout er door. Voeg de olijfolie toe en roer met een houten lepel door elkaar. Voeg dan beetje bij beetje het water toe. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en leg de bal deeg hierop. Kneed deze met je handen tot een soepel deeg. Dek het deeg af met wat folie en laat ongeveer 15 min rusten. Verdeel het deeg in 6 stukken en kneed hier balletjes van. Rol een balletje uit met de deegroller op een bebloemd werkvlak. Draai de wrap regelmatig zodat hij niet vast komt te plakken. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op hoor vuur. Leg de tortilla wrap er in en bak deze 1 a 2 minuutjes per kant. Kijk af en toe of hij niet te donker wordt. Dek de tortilla’s na het bakken af met een iets vochtige theedoek om ze goed soepel te houden.

Vind je dit leuk?
6 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Agnes Schagen 28 mei 2021 om 14:01

Bedankt! Zo goed uitgelegd! Het kan nu niet meer mis gaan :)

Stephanie | Kookles Thuis 20 mei 2016 om 10:36

Mooi filmpje weer, Sandra! Die tortilla's zien er heerlijk uit. Ik maak ook heel graag zelf tortilla's omdat wij meestal alleen spelt gebruiken. Erg lekker met geroosterde groente en feta.. dat is mijn succesrecept.