Ga naar de inhoud
Kip souvlaki met tzatziki

Kip souvlaki met tzatziki

Deze kipspiesjes met oregano zijn lekker in combinatie met de frisse tzatziki saus op een wrap

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 gr kipfilet in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • peper en zout
  • 4 wraps
  • 2 rode uien
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • tzatziki saus ( uit pot of zelfgemaakte tzatziki )

Materialen

  • 8 satéstokjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de blokjes kip in een kom en meng met de olijfolie, oregano en een snufje peper en zout. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en snijd de rode ui in ringetjes. Rijg de stukjes kip aan de satéstokjes en verhit een koekenpan.


    kip souvlaki 01 kip souvlaki 01 kip souvlaki 01
  2. Bak de souvlaki spiesjes in de koekenpan in ca 8 tot 10 minuten goed gaar. Verwarm de wrap zoals aangegeven op de verpakking en schep wat tzatziki en tomaatjes erop. De ringetjes ui kun je ook rauw op doen maar ook nog een minuutje met de kip meebakken. Serveer de kipspiesjes op de wrap.


  3. Ook lekker om te maken op de barbecue.