Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Romige spinazie wraps

Krokant gegratineerde wraps met een romige vulling van spinazie, kip en tomaatjes

Ingrediënten
  • 600 gr kip
  • 250 gr champignons (in plakjes)
  • 450 gr spinazie a la creme
  • 10 tortilla wraps
  • 250 gr cherry tomaatjes
  • 150 gr feta
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
  • Handje geraspte kaas
Materialen
  • 2 ovenschalen
  • prikkers

Bereiding
Snijd de kip in stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook 1 minuutje en voeg de kip toe. Als de kip bijna gaar is voeg je de champignons toe en daarna de spinazie (dit kan bevroren of ontdooid en uitgelekt). Breng het spinaziemengsel op smaak met een snuf peper en zout. Laat het mengsel nog even pruttelen zodat het meeste vocht kan verdampen.

Verwarm de oven op 220 graden. Schep wat van het spinaziemengsel op het midden van een wrap. Snijd de tomaatjes in vieren en verdeel er een aantal over de vulling. Bestrooi met wat pijnboompitten en kruimel er wat feta over. Vouw de wraps dicht en steek ze vast met een prikker. Leg ze in een ovenschaal en bestrooi met kaas. Bak ze in ca 5 minuten mooi bruin in de oven.

Gebruik je verse spinazie, voeg dan wat creme fraiche toe om het romig te maken. Houd als hoofdgerecht 2 a 3 wraps aan p.p.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×