Ga naar de inhoud
Romige spinazie wraps

Romige spinazie wraps

Krokant gegratineerde wraps met een romige vulling van spinazie, kip en tomaatjes. Een super snelle en makkelijke maaltijd waar iedereen van smult en weer eens iets anders is dan een standaard mexicaanse vulling.

40 M + 5 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 600 gr kip
  • 250 gr champignons ( in plakjes )
  • 450 gr spinazie à la crème
  • 10 tortilla wraps
  • 250 gr cherry tomaatjes
  • 150 gr feta
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels pijnboompitten ( geroosterd )
  • Handje geraspte kaas

Materialen

  • 2 ovenschalen
  • prikkers

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de kip in stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook 1 minuutje en voeg de kip toe. Als de kip bijna gaar is voeg je de champignons toe en daarna de spinazie (dit kan bevroren of ontdooid en uitgelekt). Breng het spinaziemengsel op smaak met een snuf peper en zout. Laat het mengsel nog even pruttelen zodat het meeste vocht kan verdampen.


  2. Verwarm de oven op 220 graden. Schep wat van het spinaziemengsel op het midden van een wrap. Snijd de tomaatjes in vieren en verdeel er een aantal over de vulling. Bestrooi met wat pijnboompitten en kruimel er wat feta over. Vouw de wraps dicht en steek ze vast met een prikker. Leg ze in een ovenschaal en bestrooi met kaas. Bak ze in ca 5 minuten mooi bruin in de oven.


  3. Gebruik je verse spinazie, voeg dan wat creme fraiche toe om het romig te maken. Houd als hoofdgerecht 2 a 3 wraps aan p.p.