Ga naar de inhoud
Kijkje in mijn keuken – januari 2022

Kijkje in mijn keuken – januari 2022

In dit maandoverzicht van januari krijg je een kijkje achter de schermen, zie je hoe ik de eerste maand van 2022 heb overleefd en deel ik nieuwe recepten, leuke eet tips en lekkere foodpost.

3 februari 2022

Sandra

De maand januari staat altijd in het teken van goede voornemens en daar hoort vaak gezond(er) eten ook toe. Daarom kwamen er een heleboel voedzame en lichte maaltijden online zoals sla wraps, curry met bloemkoolrijst en een winter bowl. En ik maakte ook nieuwe lekkere recepten met extra veel groenten en vitamines.

Een ander voornemen dat steeds populairder wordt is veganuary, dus een maand lang vegan eten. Om dat te promoten maakte ik in samenwerking met MyMuesli een lekkere vegan ontbijtje.

Samen met mijn nicht en vriendin organiseerden we een leuke lunch samen. Ik maakte een toetje. Maar die was ik vergeten mee te nemen, zo suf! Verder aten we een lekker soepje en een pasteitje met vegetarisch zuur vlees van paddenstoelen

2 x per maand komt mijn collega Charlotte bij ons thuis op kantoor zitten, dan bespreken we nieuwe projecten, social media, nieuwsbrieven en regelmatig maken we ook samen nieuwe recepten.

Ook sporten stond op de agenda in januari. Ik heb nu al een paar maanden 1 x in de week personal training via Lets do it personal training. En dat is soms pittig maar ook heel fijn, zo blijf ik gemotiveerd!

Bij mijn schoonouders genoten van een uitgebreide Indische rijsttafel met o.a. gado gado, nasi kuning, tofu salade en meer lekkers.

En ik bakte super lekkere chocolade muffins, met 3 soorten chocolade. Het receptje komt nog online!

En deze chocolade muffins nam ik mee naar mijn familie, mijn ouders gingen namelijk verhuizen en daarom konden we wel wat extra energie gebruiken. En toch ook wel een beetje raar om het huis waar je bent opgegroeid bent leeg te zien.

Yes, eindelijk kon ik weer naar de kapper! Hoewel ik heel lang blonde highlights in mijn haar heb gehad ga ik nu weer iets donkerder en terug naar mijn eigen kleur.

Ik kreeg lekkere foodpost van de yoghurt Barn, die hebben sinds kort kant en klare overnight oats in de supermarkt liggen. Makkelijk en snel dus! En je kunt los gaan met lekkere toppings.

Payo is de laatste tijd erg angstig, en dan kruipt ie onder een tafeltje of in een hoek. Gelukkig is ie helemaal relax op mijn schoot.

En ik was heel blij toen ik hoorde dat de horeca weer open mocht! Ik had meteen samen met Eric iets geboekt bij de Thomas in Eindhoven. Daar kun je genieten van allemaal lekkere gerechtjes en cocktails.

Verder is het erg druk achter de schermen, we zijn bezig met een paar nieuwe projecten en we hadden wat problemen met onze server door de hoge aantallen bezoekers. Na een drukke dag maak ik dan geregeld gnocchi in tomatensaus. Lekker, en omdat ik tomatensaus gebruik is het in 10 minuten klaar!

Het laatste weekend van januari hadden we een logeetje, ons nichtje Lois van 5 kwam logeren. Dat was erg leuk en ze zei dat ik maar een eigen restaurant moest beginnen want ik had zo lekker gekookt, nou die steek ik in mijn zak 🙂

Tellus is een nieuw chocolademerk en heeft een missie: voor 2050 de helft van de natuur op aarde een beschermde status te geven. Door een reep te kopen, bij o.a. AH, help jij een handje mee. En de chocolade is bovendien heel erg lekker!

Het biologische merk Leev introduceert drie nieuwe crackers met heel weinig koolhydraten in de smaken Naturel, Rosemary Sea salt en Bruschetta. Lekker met een zoete of hartige topping.