Sla wraps met zoete aardappel

Heerlijk kruidige gevulde blaadjes sla met een mengsel van gehakt, zoete aardappel en maïs. Lekker licht en smaakvol.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materiaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Doe ze in een kom en meng de olie en tacokruiden erdoor. Verdeel ze vervolgens op een bakplaat met bakpapier. Bak ze ca. 20 minuten in de oven tot ze beetgaar zijn.

Snijd ondertussen de champignons in plakjes en hak de ui fijn. Fruit deze in een pan met een beetje olie.

Voeg het gehakt en champignons toe en bak even mee. Doe de tomatenblokjes erbij en roer door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

Laat de maïs uitlekken en roer ook door het mengsel.

Haal de zoete aardappels uit de oven schep voorzichtig door de saus.

Haal de blaadjes sla van de kropjes en leg op een bord. Vul ze met het Mexicaanse mengsel met zoete aardappel en gehakt. Schep er hoopjes zure room op en besprenkel met het sap van de limoen.

Tip: ook lekker met wat rijst erbij zoals nasi of pilav rijst.

16 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!