Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

3 x canape

Makkelijk en culinair kerstrecept; 3 verschillende hapjes met artisjokmousse, peer en zalm
Ingrediënten:
1 stokbrood in ongeveer 21 dunne sneetjes
 
Leg de sneetjes op een bakrooster of bakplaat en rooster ze een minuut of 5 op 180 graden krokant. Als je afbak stokbrood gebruikt hoef je deze niet van te voren af te bakken maar deze kun je direct in sneetjes snijden en in de oven bakken.
 
7 canape’s met zalm:
2 eetl roomkaas naturel
1 eetl creme fraiche
Paar sprietjes verse bieslook
Peper en zout
Ongeveer 50 gr gerookte zalm
Dille voor garnering
 
Roer de roomkaas met de creme fraiche door elkaar. Hak de bieslook heel fijn en meng samen met wat peper en zout door het witte mengsel. Smeer de krokante sneetjes brood met wat van het roomkaasmengsel. Snijd de zalm in repen en drapeer deze mooi over de canape’s. Garneer met wat verse dille of met wat bieslook.
 
7 canape’s met peer:
1 peer
75 gr blue brie (of gewone brie)
2 plakjes parmaham
 
Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in partjes en wikkel een dun reepje parmaham er om heen. Snijd de brie in stukken en leg deze op de geroosterde broodjes. Leg het partje peer met parmaham er boven op.
 
7 canape’s met artisjokmousse:
1 blik artisjokken
Paar takjes verse peterselie
½ eetl olijfolie
Peper en zout
½ eetlk citroensap
2 eetl kleine garnaaltjes
 
Laat de artisjokken uitlekken en doe deze samen met een klein beetje olijfolie, citroensap en een takje peterselie in een keukenmachine en pureer deze fijn. Breng het mengsel op smaak met wat peper en zout. Schep wat van het mengsel op de broodjes. Je kunt het er ook mooi opspuiten met een spuitzak. Leg wat garnaaltjes er op en garneer met wat verse peterselie. Waarschijnlijk heb je nog wat artisjokmousse over, deze smaakt de volgende dag ook heerlijk op een boterham.
 
3x canape 00
3x canape 03 3x canape 02 3x canape 01
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×