Ga naar de inhoud
3 x canape

3 x canape

Lekker bij de borrel of om je diner mee te beginnen: makkelijk en culinair hapje van 3 verschillende toastjes met artisjokmousse, brie en een met zalm

50 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 stokbrood
  • 2 eetlepels roomkaas naturel
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • bieslook
  • 50 gr gerookte zalm
  • Dille voor garnering
  • 1 peer
  • 75 gr brie
  • 2 plakjes parmaham
  • 1 blik artisjokken
  • peterselie om te garneren
  • 0.5 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 0.5 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels Hollandse garnaaltjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Leg de sneetjes op een bakrooster of bakplaat en rooster ze een minuut of 5 op 180 graden krokant. Als je afbak stokbrood gebruikt hoef je deze niet van te voren af te bakken maar deze kun je direct in sneetjes snijden en in de oven bakken.


  2. Canape’s met zalm: roer de roomkaas met de creme fraiche door elkaar. Hak de bieslook heel fijn en meng samen met wat peper en zout door het witte mengsel. Smeer de krokante sneetjes brood met wat van het roomkaasmengsel. Snijd de zalm in repen en drapeer deze mooi over de canape’s. Garneer met wat verse dille of met wat bieslook.


  3. Canape’s met brie: schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in partjes en wikkel een dun reepje parmaham er om heen. Snijd de brie in stukken en leg deze op de geroosterde broodjes. Leg het partje peer met parmaham er boven op.


  4. Canape’e met artisjok: laat de artisjokken uitlekken en doe deze samen met een klein beetje olijfolie, citroensap en een takje peterselie in een keukenmachine en pureer deze fijn. Breng het mengsel op smaak met wat peper en zout. Schep wat van het mengsel op de broodjes. Je kunt het er ook mooi opspuiten met een spuitzak. Leg wat garnaaltjes er op en garneer met wat verse peterselie. Waarschijnlijk heb je nog wat artisjokmousse over, deze smaakt ook lekker als dip bij een borrel.