3 x canape

Lekker bij de borrel of om je diner mee te beginnen: makkelijk en culinair hapje van 3 verschillende toastjes met artisjokmousse, brie en een met zalm

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Leg de sneetjes op een bakrooster of bakplaat en rooster ze een minuut of 5 op 180 graden krokant. Als je afbak stokbrood gebruikt hoef je deze niet van te voren af te bakken maar deze kun je direct in sneetjes snijden en in de oven bakken.

Canape’s met zalm: roer de roomkaas met de creme fraiche door elkaar. Hak de bieslook heel fijn en meng samen met wat peper en zout door het witte mengsel. Smeer de krokante sneetjes brood met wat van het roomkaasmengsel. Snijd de zalm in repen en drapeer deze mooi over de canape’s. Garneer met wat verse dille of met wat bieslook.

Canape’s met brie: schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in partjes en wikkel een dun reepje parmaham er om heen. Snijd de brie in stukken en leg deze op de geroosterde broodjes. Leg het partje peer met parmaham er boven op.

Canape’e met artisjok: laat de artisjokken uitlekken en doe deze samen met een klein beetje olijfolie, citroensap en een takje peterselie in een keukenmachine en pureer deze fijn. Breng het mengsel op smaak met wat peper en zout. Schep wat van het mengsel op de broodjes. Je kunt het er ook mooi opspuiten met een spuitzak. Leg wat garnaaltjes er op en garneer met wat verse peterselie. Waarschijnlijk heb je nog wat artisjokmousse over, deze smaakt ook lekker als dip bij een borrel.

24 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!