Gebakken brie in bladerdeeg

Deze zachte kaas in een krokante bladerdeegkorst met pecan en jam is leuk om te serveren bij de (kerst)borrel of op een kaasplankje.

Hapjes en snacks 20 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 1 stuk

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Als je 4 losse bladerdeeg velletjes gebruikt dan plak je deze aan elkaar als een vierkant. Bij een rol vers deeg snijd je deze doormidden in 2 stukken.

  3. Verdeel wat pecannoten in het midden van het bladerdeeg in de driehoekvorm van het stuk brie.

  4. Besmeer de onderzijde van het stuk brie met jam. Je kunt trouwens de witte korst gewoon om de brie laten zitten, maar mocht je dit toch niet willen dan kun je hem er ook afsnijden.

  5. Leg het stuk brie met de met jam besmeerde zijde op de pecannoten op het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg om de brie en druk goed dicht. Als je wat deeg over hebt dan kun je hier ook nog een leuk figuurtje uitsnijden en er op plakken.

  6. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee.

  7. Bak de brie in bladerdeeg ca. 25 minuten in de oven tot hij goudbruin en knapperig is. Serveer lauwwarm.

  8. Tip: leuk op een kaasplankje met toastjes, nootjes en fruit.

Heeft het gesmaakt?
58 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!