Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gebakken brie in bladerdeeg

Deze zachte kaas in een krokante bladerdeegkorst met pecan en jam is leuk om te serveren bij de (kerst)borrel of op een kaasplankje!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuk

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Plak de vellen bladerdeeg aan elkaar als een vierkant. Bij een rol vers deeg snijd je deze op maat

 Verdeel wat pecannoten in het midden van het bladerdeeg in de driehoekvorm van het stuk brie. Besmeer de onderzijde van het stuk brie met jam. Je kunt trouwens de witte korst gewoon om de brie laten zitten, maar mocht je dit toch niet willen dan kun je hem er ook afsnijden.

 Leg het stuk brie met de met jam besmeerde zijde op de pecannoten op het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg om de brie en druk goed dicht. Als je wat deeg over hebt dan kun je hier ook nog een leuk figuurtje uitsnijden en er op plakken. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee. Bak de brie in bladerdeeg ca. 25 minuten in de oven tot hij goudbruin en knapperig is. Serveer lauwwarm.

 Tip: leuk op een kaasplankje met toastjes, nootjes en fruit.

Gebakken brie in bladerdeeg

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×