Mini kerst quiches
Maak deze mini Kerst quiches gevuld met tomaatjes, rucola en rauwe ham. Extra feestelijk met de sterren van bladerdeeg erbovenop.
20 M + 25 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
1 rol of 10 plakjes bladerdeeg
-
3 eieren
-
150 ml room
-
3 plakken rauwe ham
-
10 cherrytomaatjes
-
1 eetlepel pijnboompitten
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
Een handje rucola
-
Een handje geraspte kaas
-
boter + om in te vetten
-
peper en zout
Benodigdheden:
-
Muffinvorm
-
Uitsteker Stervorm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180° graden en vet de muffinvorm in met boter.
-
Indien je een rol bladerdeeg gebruikt, snijd dan 8 vierkantjes uit de rol. De rest gebruik je voor het maken van de sterren. Verdeel deze 8 vierkantjes over 8 muffin vormpjes.
-
Doe hetzelfde met 8 plakjes bladerdeeg uit de vriezer indien je deze gebruikt.
-
Voeg in een kommetje of maatbeker de eieren met Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Voeg 2 eieren toe en kluts goed door elkaar. Voeg vervolgens de room toe en meng goed door elkaar.
-
Snijd de tomaatjes in 4 stukjes.
-
Leg eerst een paar rucola blaadjes onderin alle muffinvormpjes met bladerdeeg. Verdeel vervolgens ook de rauwe ham, pijnboompitjes en stukjes cherrytomaat er overheen.
-
Verdeel vervolgens het eimengsel over alle vormpjes door dit er overheen te gieten.
-
Neem het overige bladerdeeg en druk met de uitsteker een ster eruit. Leg dit bovenop een mini quiche en herhaal met alle quiches.
-
Kluts het laatste ei en veeg dat over de sterren.
-
Voeg vervolgens een beetje geraspte kaas over alle sterren. Bak de quiches af in 20-25 minuten.
Heeft het gesmaakt?
325 stemmen
Ook lekker