Mini kerst quiches

Bovenop deze mini Kerst quiches gevuld met tomaatjes, rucola en rauwe ham zitten feestelijke sterren van bladerdeeg.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden:

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden en vet de muffinvorm in met boter. Indien je een rol bladerdeeg gebruikt, snijd dan 8 vierkantjes uit de rol. De rest gebruik je voor het maken van de sterren. Verdeel deze 8 vierkantjes over 8 muffin vormpjes.

 Doe hetzelfde met 8 plakjes bladerdeeg uit de vriezer indien je deze gebruikt. Voeg in een kommetje of maatbeker de eieren met Italiaanse kruiden, peper en zout. Kluts de eieren en voeg de room toe. Meng goed door. Snijd de tomaatjes in 4 stukjes. Leg eerst een paar rucola blaadjes onderin alle muffinvormpjes met bladerdeeg. Verdeel vervolgens ook de rauwe ham, pijnboompitjes en stukjes cherrytomaat er overheen. Verdeel vervolgens het ei mengel over alle vormpjes door dit er overheen te gieten. Neem het overige bladerdeeg en druk met de uitsteker een ster eruit.

 Leg dit bovenop een mini quiche en herhaal met alle quiches. Voeg een beetje van het geklutste ei over de ster en herhaal met alle quiches. Voeg vervolgens een beetje geraspte kaas over alle sterren. Bak de quiches af in 20-25 minuten.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

mini kerst quiches www.leukerecepten.nl
189 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.