Mini kerst quiches

Maak deze mini Kerst quiches gevuld met tomaatjes, rucola en rauwe ham. Extra feestelijk met de sterren van bladerdeeg erbovenop.

Hapjes en snacks 20 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 8 stuks

Benodigdheden:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden en vet de muffinvorm in met boter.

  2. Indien je een rol bladerdeeg gebruikt, snijd dan 8 vierkantjes uit de rol. De rest gebruik je voor het maken van de sterren. Verdeel deze 8 vierkantjes over 8 muffin vormpjes.

  3. Doe hetzelfde met 8 plakjes bladerdeeg uit de vriezer indien je deze gebruikt.

  4. Voeg in een kommetje of maatbeker de eieren met Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Voeg 2 eieren toe en kluts goed door elkaar. Voeg vervolgens de room toe en meng goed door elkaar.

  5. Snijd de tomaatjes in 4 stukjes.

  6. Leg eerst een paar rucola blaadjes onderin alle muffinvormpjes met bladerdeeg. Verdeel vervolgens ook de rauwe ham, pijnboompitjes en stukjes cherrytomaat er overheen.

  7. Verdeel vervolgens het eimengsel over alle vormpjes door dit er overheen te gieten.

  8. Neem het overige bladerdeeg en druk met de uitsteker een ster eruit. Leg dit bovenop een mini quiche en herhaal met alle quiches.

  9. Kluts het laatste ei en veeg dat over de sterren.

  10. Voeg vervolgens een beetje geraspte kaas over alle sterren. Bak de quiches af in 20-25 minuten.

Heeft het gesmaakt?
323 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.