
Gekarameliseerde uientaartjes met bladerdeeg
Op zoek naar een leuk en smakelijk hapje voor de feestdagen? Deze hartige, gekarameliseerde uientaartjes zijn perfect als voorgerecht of bijgerecht. Makkelijk om te maken, helemaal vegan en echt onwijs lekker!
15 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor taartjes
-
3 uien
-
2 sjalot
-
1 teen knoflook
-
2 eetlepels milde olijfolie
-
1 eetlepel ahornsiroop
-
50 ml balsamico azijn
-
1 eetlepel Italiaanse kruiden
-
1 rol vers bladerdeeg
-
2 handjes gehakte walnoten ( optioneel )
-
peper en zout ( naar smaak )
-
1 handje amandelschaafsel
-
verse tijm ( ter garnering )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
-
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien en sjalotjes toe en bak ze tot ze zacht beginnen te worden, ongeveer 5 minuten.
-
Doe na 5 minuten de knoflook erbij en bak 1-2 minuten mee.
-
Voeg de ahornsiroop toe en laat licht karamelliseren. Blus af met de balsamicoazijn en voeg de Italiaanse kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat het mengsel op laag vuur zachtjes bakken tot het vocht grotendeels is ingekookt.
-
Vet kleine taartvormpjes in met een beetje olijfolie. Bekleed ze met een vierde van het vegan bladerdeeg. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem om te voorkomen dat het deeg te veel rijst.
-
Verdeel het uienmengsel over de taartvormpjes en beleg met fijngehakte walnoten. Bak de taartjes 20-25 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg mooi goudbruin is.
-
Haal de taartjes uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen. Garneer met amandelschaafsel en verse tijmblaadjes.
-
Serveer de taartjes warm of op kamertemperatuur als voorgerecht, bijgerecht of als onderdeel van een brunch. Geniet ervan!
Ā
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Ook lekker