Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardappel spinazie schotel

Romige aardappel ovenschotel met spinazie, ham en kaas

Ingrediënten
  • 800 gr aardappel schijfjes
  • 250 gr ham
  • 400 gr spinazie (vers of uit diepvries)
  • 2 eieren
  • 200 ml creme fraiche
  • Scheutje melk
  • 1 uitje
  • Snuf peper en zout
  • Snuf paprikapoeder
  • Handje geraspte kaas
  • Olie om te bakken
Materialen
  • 1 Grote ovenschaal

Bereiding
Als je verse spinazie gebruikt dan bak je deze in een pan tot hij geslonken is. Laat uitlekken in een vergiet en druk het meeste vocht er uit. Diepvries spinazie laat je ontdooien en goed uitlekken.

Verwarm de oven op 200 graden. Kook de schijfjes aardappel 5 minuten voor in een pan met water of magnetron. Fruit het gesnipperde uitje aan in een beetje olie. Voeg de spinazie toe en bak kort mee. Schep de hamblokjes er door. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Klop de eieren los met de crème fraiche en een scheutje melk in een kom. Breng ook dit op smaak met peper, zout en ook een snuf paprikapoeder.

Vet een grote ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappeltjes over de bodem. Schep daar het spinaziemengsel op en bestrooi met wat kaas. Dek af met de andere helft van de aardappelschijfjes. Giet het eiermengsel er over en bestrooi met peper en zout. Bak deze ca 40 min in de oven. Zet eventueel een paar min de grill aan voor een extra krokant en bruin korstje.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×