Aardappel spinazie schotel

Romige aardappel ovenschotel met spinazie, ham en kaas

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Als je verse spinazie gebruikt dan bak je deze in een pan tot hij geslonken is. Laat uitlekken in een vergiet en druk het meeste vocht er uit. Diepvries spinazie laat je ontdooien en goed uitlekken.

 Verwarm de oven op 200 graden. Kook de schijfjes aardappel 5 minuten voor in een pan met water of magnetron. Fruit het gesnipperde uitje aan in een beetje olie. Voeg de spinazie toe en bak kort mee. Schep de hamblokjes er door. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Klop de eieren los met de crème fraiche en een scheutje melk in een kom. Breng ook dit op smaak met peper, zout en ook een snuf paprikapoeder.

 Vet een grote ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappeltjes over de bodem. Schep daar het spinaziemengsel op en bestrooi met wat kaas. Dek af met de andere helft van de aardappelschijfjes. Giet het eiermengsel er over en bestrooi met peper en zout. Bak deze ca 40 min in de oven. Zet eventueel een paar min de grill aan voor een extra krokant en bruin korstje.

356 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!