Zoete aardappel quiche met spinazie
Vegetarische quiche van hartig taartdeeg met zoete aardappel, spinazie en feta. Lekker als lunch, hoofdgerecht of als bijgerecht.
ingrediënten
Materiaal
Bereiding
-
Laat de vellen hartige taartdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 180° graden.
-
Schil de zoete aardappel en rode ui en snijd deze klein.
-
Verhit een scheutje olie in een pan en pers het teentje knoflook hierboven uit.
-
Voeg ook de zoete aardappel en ui toe en bak ca. 5 minuten.
-
Zet het vuur wat lager en voeg beetje voor beetje de spinazie toe. Blijf goed omscheppen en ga door tot de spinazie is geslonken.
-
Snijd de feta in kleine blokjes.
-
Meng de eieren met de kookroom en de blokjes feta door elkaar.
-
Vet de quichevorm in met een scheutje olijfolie om plakken te voorkomen. Bekleed de vorm met de plakjes hartige taartdeeg en duw de randen goed aan. Besprenkel met wat paneermeel.
-
Verdeel het zoete aardappel-spinaziemengsel over de bodem en giet het eiermengsel eroverheen.
-
Verdeel daarna een handje geraspte kaas erover en bak ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Tip: houd 4 personen aan voor een lunchgerecht en 2 personen als hoofdgerecht.