Zoete aardappel quiche met spinazie
Vegetarische quiche van hartig taartdeeg met zoete aardappel, spinazie en feta. Lekker als lunch, hoofdgerecht of als bijgerecht.
ingrediënten
Materiaal
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Laat de vellen hartige taartdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 180° graden.
-
Schil de zoete aardappel en rode ui en snijd deze klein.
-
Verhit een scheutje olie in een pan en pers het teentje knoflook hierboven uit.
-
Voeg ook de zoete aardappel en ui toe en bak ca. 5 minuten.
-
Zet het vuur wat lager en voeg beetje voor beetje de spinazie toe. Blijf goed omscheppen en ga door tot de spinazie is geslonken.
-
Snijd de feta in kleine blokjes.
-
Meng de eieren met de kookroom en de blokjes feta door elkaar.
-
Vet de quichevorm in met een scheutje olijfolie om plakken te voorkomen. Bekleed de vorm met de plakjes hartige taartdeeg en duw de randen goed aan. Besprenkel met wat paneermeel.
-
Verdeel het zoete aardappel-spinaziemengsel over de bodem en giet het eiermengsel eroverheen.
-
Verdeel daarna een handje geraspte kaas erover en bak ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Tip: houd 4 personen aan voor een lunchgerecht en 2 personen als hoofdgerecht.