Zoete aardappel quiche met spinazie

Vegetarische quiche van hartige taartdeeg met zoete aardappel, spinazie en feta

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Laat de vellen hartige taartdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappel en rode ui en snijd deze klein. Verhit een scheutje olie in een pan en pers het teentje knoflook hierboven uit. Voeg ook de zoete aardappel en ui toe en bak ca. 5 minuten. Zet het vuur wat lager en voeg beetje voor beetje de spinazie toe. Blijf goed omscheppen en ga door tot de spinazie is geslonken. Snijd de feta in kleine blokjes. Meng de eieren met de kookroom en de blokjes feta door elkaar.

 Vet de quichevorm in met een scheutje olijfolie om plakken te voorkomen. Bekleed de vorm met de plakjes hartige taartdeeg en duw de randen goed aan. Besprenkel met wat paneermeel. Verdeel het zoete aardappel-spinaziemengsel over de bodem en giet het eiermengsel eroverheen. Verdeel daarna een handje geraspte kaas erover en bak ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.

 tip: houd 4 personen aan voor een lunchgerecht en 2 personen als hoofdgerecht.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.