Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zoete aardappel quiche met spinazie

Vegetarische quiche van hartige taartdeeg met zoete aardappel, spinazie en feta

Ingrediënten
  • 6 vellen deeg voor hartige taart
  • 200 gr zoete aardappel
  • 175 gr spinazie
  • 100 gr feta
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 100 ml kookroom
  • handje paneermeel
  • rechthoekige quichevorm

Bereiding
Laat de vellen hartige taartdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappel en rode ui en snijd deze klein. Verhit een scheutje olie in een pan en pers het teentje knoflook hierboven uit. Voeg ook de zoete aardappel en ui toe en bak ca. 5 minuten. Zet het vuur wat lager en voeg beetje voor beetje de spinazie toe. Blijf goed omscheppen en ga door tot de spinazie is geslonken. Snijd de feta in kleine blokjes. Meng de eieren met de kookroom en de blokjes feta door elkaar.

zoete-aardappel-quiche-met-spinazie-stap-1.jpg
zoete-aardappel-quiche-met-spinazie-stap-2.jpg
zoete-aardappel-quiche-met-spinazie-stap-3.jpg

Vet de quichevorm in met een scheutje olijfolie om plakken te voorkomen. Bekleed de vorm met de plakjes hartige taartdeeg en duw de randen goed aan. Besprenkel met wat paneermeel. Verdeel het zoete aardappel-spinaziemengsel over de bodem en giet het eiermengsel eroverheen. Verdeel daarna een handje geraspte kaas erover en bak ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.

tip: houd 4 personen aan voor een lunchgerecht en 2 personen als hoofdgerecht.

Beoordeling (86 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette