Zoete aardappel quiche met spinazie
Vegetarische quiche van hartig taartdeeg met zoete aardappel, spinazie en feta. Lekker als lunch, hoofdgerecht of als bijgerecht.
20 M + 30 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
6 vellen deeg voor hartige taart
-
200 gr zoete aardappel
-
175 gr spinazie
-
100 gr feta
-
1 rode ui
-
1 teentje knoflook
-
2 eieren
-
100 ml kookroom
-
handje paneermeel
Materiaal
-
rechthoekige quichevorm
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Laat de vellen hartige taartdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 180Ā° graden.
-
Schil de zoete aardappel en rode ui en snijd deze klein.
-
Verhit een scheutje olie in een pan en pers het teentje knoflook hierboven uit.
-
Voeg ook de zoete aardappel en ui toe en bak ca. 5 minuten.
-
Zet het vuur wat lager en voeg beetje voor beetje de spinazie toe. Blijf goed omscheppen en ga door tot de spinazie is geslonken.
-
Snijd de feta in kleine blokjes.
-
Meng de eieren met de kookroom en de blokjes feta door elkaar.
-
Vet de quichevorm in met een scheutje olijfolie om plakken te voorkomen. Bekleed de vorm met de plakjes hartige taartdeeg en duw de randen goed aan. Besprenkel met wat paneermeel.
-
Verdeel het zoete aardappel-spinaziemengsel over de bodem en giet het eiermengsel eroverheen.
-
Verdeel daarna een handje geraspte kaas erover en bak ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Tip: houd 4 personen aan voor een lunchgerecht en 2 personen als hoofdgerecht.
Heeft het gesmaakt?
543 stemmen
Ook lekker