Speculaas tiramisu met mandarijn

Tiramisu met laagjes room en speculaas met frisse partjes mandarijn. Leuk als sinterklaasrecept of als feestelijk dessert.

Nagerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Zet de koffie en laat afkoelen. Versnel eventueel het proces door het kopje in de koelkast te zetten.

  2. Mix de slagroom met de vanillesuiker lobbig. Mix dan de mascarpone er doorheen samen met de speculaaskruiden.

  3. Snijd de partjes mandarijn doormidden.

  4. Breek de speculaasjes in grove stukken.

  5. Meng eventueel een scheutje amaretto door de koffie.

  6. Dip de speculaasjes in de koffie.

  7. Verdeel een beetje van het roommengsel over de bodem van de glaasjes. Verdeel de speculaasjes over het roommengsel. Leg wat partjes mandarijn hierop. Maak nog een laag van room, speculaas en mandarijn en sluit af met wat room. Bestrooi de bovenzijde met een beetje cacao en garneer met wat mandarijn. Serveer direct of laat nog wat opstijven in de koelkast.

  8. Tip: bewaar de speculaas tiramisu maximaal 3 dagen in de koelkast. Je kunt ook een vierkante schaal gebruiken om deze tiramisu in te maken i.p.v. glaasjes. Vervang de koffie door chocolademelk of  decafé koffie voor een kidsproof variant.

Heeft het gesmaakt?
65 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!