Speculaas tiramisu met mandarijn
Leuk als sinterklaasrecept of feestelijk dessert: tiramisu met laagjes room en speculaas met frisse partjes mandarijn
Bereiding
Mix de slagroom met de vanillesuiker lobbig. Mix dan de mascarpone er doorheen samen met de speculaaskruiden. Snijd de partjes mandarijn doormidden. Breek de speculaasjes in grove stukken. Meng eventueel een scheutje amaretto door de koffie.
Verdeel een beetje van het roommengsel over de bodem van de glaasjes. Dip de speculaasjes in de koffie. Verdeel over het roommengsel. Leg wat partjes mandarijn hierop. Maak nog een laag van room, speculaas en mandarijn en sluit af met wat room. Bestrooi de bovenzijde met een beetje cacao en garneer met wat mandarijn. Serveer direct of laat nog wat opstijven in de koelkast.
Tip: bewaar de speculaas tiramisu maximaal 3 dagen in de koelkast. Je kunt ook een vierkante schaal gebruiken om deze tiramisu in te maken i.p.v. glaasjes. Vervang de koffie door chocolademelk voor een kidsproof variant.
