
Doperwtensoep
Heerlijke vers gemaakte soep van doperwtjes met een frisse smaak van munt. Simpel en snel gemaakt in 20 minuten.
20 M
Ingrediƫnten: Doperwtensoep
Voor personen
-
500 ml water
-
450 gr doperwtjes ( diepvries )
-
1 groente bouillonblokje
-
1 uitje
-
1 teentje knoflook
-
1 eetlepel olie
-
100 ml room ( plantaardig )
-
Snuf chili
-
Verse muntblaadjes
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Doperwtensoep
-
Snipper het uitje en de knoflook en fruit deze aan in een soeppan.
-
Voeg de bevroren erwtjes en wat blaadjes verse munt toe en bak een minuutje mee.
-
Voeg het water toe en breng aan de kook.
-
Doe het bouillontablet erbij en laat oplossen.
-
Kook de erwtjes ca. 10 minuutjes en pureer dan fijn met een staafmixer. Je kunt dit ook in een (sterke) blender doen.
-
Roer dan de room erdoor en breng de soep op smaak met een snufje chili en eventueel een snufje zwarte peper.
-
Garneer de soep met wat munt, extra erwtjes en maak een swirl met room of olie.
-
Serveertip: Lekker met een zelfgemaakt knoflookbroodje of een bietenquiche erbij om er een volledige hoofdmaaltijd van te maken.
Heeft het gesmaakt?
66 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 160
- vet 10 gr
- verzadigd vet 5.5 gr
- koolhydraten 12 gr
- w.v. suikers 3.5 gr
- vezels 4.5 gr
- eiwit 4 gr
- zout 1.2 gr
Ook lekker