Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardappelrösti pizza

Pizza zonder deeg maar met een lekkere bodem van geraspte aardappel

Ingrediënten
  • 400 gr geraspte aardappel (vastkokend)
  • ½ ei
  • 25 gr bloem
  • 1 teen knoflook
  • Peper en zout
  • 5 eetlepels pizzasaus of tomatensaus
  • 8 tomaatjes
  • Handje rucola
  • 1 bol mozzarella
Materialen
  • Bakplaat met bakpapier
  • Theedoek

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de aardappelrasp in een theedoek en knijp hier zo veel mogelijk vocht uit. Doe de aardappel dan in een kom en pers er een teentje knoflook bij en voeg het halve ei, peper en zout en bloem toe en meng goed door elkaar. Doe het mengel op de bakplaat met bakpapier en vorm er een pizza van een paar mm dik. Zet dit 20 min in de oven tot de bodem stevig is geworden.

Haal de bodem weer uit de oven en maak hem eventueel iets los van het bakpapier zodat hij straks makkelijk te snijden is. Bestrijk de bovenzijde met de pizzasaus en beleg met plakken mozzarella en wat tomaatjes. Zet hem nogmaals 15 minuten in de oven. Haal hem uit de oven en bestrooi met wat rucola.

Tips: Deze bodem is stevig maar net iets zachter dan gewone pizza en iets minder zwaar.

Gebruik ook eens een andere topping van bijvoorbeeld parmaham, salami, paprika of champignons.

Wil je de bodem glutenvrij maken dan kun je de bloem vervangen door maïzena of glutenvrije bloem.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×