Aardappelrösti pizza

Pizza zonder deeg maar met een lekkere bodem van geraspte aardappel

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: pizza
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Doe de aardappelrasp in een theedoek en knijp hier zo veel mogelijk vocht uit. Doe de aardappel dan in een kom en pers er een teentje knoflook bij en voeg het halve ei, peper en zout en bloem toe en meng goed door elkaar. Doe het mengel op de bakplaat met bakpapier en vorm er een pizza van een paar mm dik. Zet dit 20 min in de oven tot de bodem stevig is geworden.

 Haal de bodem weer uit de oven en maak hem eventueel iets los van het bakpapier zodat hij straks makkelijk te snijden is. Bestrijk de bovenzijde met de pizzasaus en beleg met plakken mozzarella en wat tomaatjes. Zet hem nogmaals 15 minuten in de oven. Haal hem uit de oven en bestrooi met wat rucola.

 Tips: Deze bodem is stevig maar net iets zachter dan gewone pizza en iets minder zwaar.

 Gebruik ook eens een andere topping van bijvoorbeeld parmaham, salami, paprika of champignons.

 Wil je de bodem glutenvrij maken dan kun je de bloem vervangen door maïzena of glutenvrije bloem.

49 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!