Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardappelrösti pizza

Pizza zonder deeg maar met een lekkere bodem van geraspte aardappel

Ingrediënten
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Doe de aardappelrasp in een theedoek en knijp hier zo veel mogelijk vocht uit. Doe de aardappel dan in een kom en pers er een teentje knoflook bij en voeg het halve ei, peper en zout en bloem toe en meng goed door elkaar. Doe het mengel op de bakplaat met bakpapier en vorm er een pizza van een paar mm dik. Zet dit 20 min in de oven tot de bodem stevig is geworden.

 Haal de bodem weer uit de oven en maak hem eventueel iets los van het bakpapier zodat hij straks makkelijk te snijden is. Bestrijk de bovenzijde met de pizzasaus en beleg met plakken mozzarella en wat tomaatjes. Zet hem nogmaals 15 minuten in de oven. Haal hem uit de oven en bestrooi met wat rucola.

 Tips: Deze bodem is stevig maar net iets zachter dan gewone pizza en iets minder zwaar.

 Gebruik ook eens een andere topping van bijvoorbeeld parmaham, salami, paprika of champignons.

 Wil je de bodem glutenvrij maken dan kun je de bloem vervangen door maïzena of glutenvrije bloem.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×