Ga naar de inhoud
Aardappelschotel met gehakt

Aardappelschotel met gehakt

Makkelijke aardappelschotel met gehakt en verschillende groenten onder een laagje gegratineerde kaas.

25 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr gehakt
  • 450 gr halve aardappels ( in schil )
  • 125 gr champignons
  • 0.5 blikje tomatenpuree
  • Snuf Italiaanse kruiden
  • 1 klein uitje
  • 0.5 klein blikje maïs
  • 75 gr ontbijtspek
  • 0.5 courgette
  • handje geraspte kaas
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Doe het spek in ene pan en voeg na een paar minuten de gesnipperde ui toe. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Als de oven warm is doe je de aardappels in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olie en een snuf peper en zout. Zet de aardappels 10 min in de oven.


  2. Voeg de champignons toe aan het gehakt en roer daarna de tomatenpuree en een snuf Italiaanse kruiden er door. Snijd de courgette in kleine blokjes en voeg deze met de mais toe aan het gehakt. Haal de ovenschaal uit de oven en schep het gehaktmengsel door de aardappels. Bestrooi met kaas en zet nog 20 min in de oven.


  3. Voor dit recept kun je makkelijk de ingrediënten verdubbelen voor een grote ovenschotel voor ca 4 tot 6 personen