
Frisse komkommersoep met avocado
Deze frisse koude komkommersoep wordt lekker romig van smaak door de avocado, heerlijk tijdens zomerse temperaturen.
10 M
Ingrediƫnten: Komkommersoep avocado
Voor stuks
-
1.5 komkommer
-
1 avocado
-
50 gr gerookte zalm
-
5 gr munt
-
2 eetlepels olijfolie
-
4 theelepels yoghurt
-
peper & zout
-
1 teentje knoflook
Benodigdheden
-
Keukenmachine of blender
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Komkommersoep avocado
-
Snijd de komkommers in grove plakken en de avocado in plakken. Doe dit in de keukenmachine of blender en voeg ook munt, peper, zout en het teentje knoflook toe. Bewaar een paar mooie blaadjes munt voor de garnering. Meng tot een grove massa en voeg beetje bij beetje de 2 eetlepels olijfolie toe.
-
Snijd de zalm in reepjes. Serveer de komkommersoep in 4 glaasjes en voeg in elk glaasje een theelepel yoghurt toe en wat gerookte zalm. Maak af met de overgebleven blaadjes munt.
-
Dit recept is gemaakt door Jaimy
Heeft het gesmaakt?
134 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 160
- vet 14 gr
- verzadigd vet 2.2 gr
- koolhydraten 4.5 gr
- w.v. suikers 2.1 gr
- vezels 3.1 gr
- eiwit 4.5 gr
- zout 0.75 gr
Ook lekker