Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardappeltorentjes

Feestelijke torentjes van aardappelschijfjes met een zure creme en waterkers

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Was de aardappels en dep ze goed droog. Snijd ze met en een mandoline of kaasschaaf in dunne plakjes en doe in een grote kom. Smelt de boter en voeg deze samen met de geraspte kaas en een snuf peper en zout toe aan de aardappels en schep er door. Vet de muffinvorm in en maak torentjes in de vormpjes. Ze zakken nog iets in tijdens het bakken dus mogen wat hoger worden. Zet ze 25 minuten in de oven.

 Meng ondertussen de mayonaise en de zure room met een snuf paprikapoeder en peper en zout. Bewaar dit zolang in de koelkast. Laat de aardappeltorentjes een paar minuten iets afkoelen. Doe de zure mayonaise in een zakje en knip de punt er af en spuit het mengsel op de torentjes. Je kunt dit eventueel ook met een lepeltje doen. Leg nog een stukje waterkers er op en serveer ze direct.

 Tips: Je kunt de aardappeltorentjes ook max een dag van te voren maken (zonder de creme) en de dag zelf even opwarmen in de oven. Houd ongeveer 2 a 3 torentjes p.p. aan als bijgerecht.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.