Vegan ovenschotel met zoete aardappel

Deze ovenschotel vol lekkere groenten zoals broccoli, champignons en paprika wordt afgedekt met zelfgemaakte zoete aardappelpuree.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Schil de zoete aardappelen en kook deze in ruim water gaar. Giet af, voeg een scheutje amandelmelk toe en prak tot puree. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de champignons in plakjes, de zoete puntpaprika in blokjes en snijd de broccoli in roosjes. Snipper de ui en hak de teentjes knoflook fijn.

Kook in de tussentijd de broccoli in ongeveer 5 minuten beetgaar in een ruime hoeveelheid water. Verwarm de oven voor op 200° graden.

Verhit een beetje olie in de pan en fruit het uitje aan. Voeg na een paar minuten ook de knoflook toe en bak nog 3 minuten mee. Voeg de paprika en champignons toe. Bak 5 minuten mee en voeg dan de tijm en het gerookt paprikapoeder toe. Bak nog eens 5 minuten en breng op smaak met peper en zout.

Voeg de broccoli bij de andere groenten en voeg dit in een ovenschaal.

Verdeel hier overheen de zoete aardappelpuree en maak mooie lijnen met een vork over de bovenkant.

Bak de ovenschotel af in 20 minuten.

587 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!