
Vegan ovenschotel met zoete aardappel
Deze ovenschotel vol lekkere groenten zoals broccoli, champignons en paprika wordt afgedekt met zelfgemaakte zoete aardappelpuree.
30 M + 20 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
400 gr broccoli
-
2 zoete puntpaprikaās
-
250 gr champignons
-
1 ui
-
2 tenen knoflook
-
1 kg zoete aardappel
-
een scheutje amandelmelk
-
1 theelepel tijmāØ
-
1 theelepel gerookt paprika poeder
-
peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Schil de zoete aardappelen en kook deze in ruim water gaar. Giet af, voeg een scheutje amandelmelk toe en prak tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
-
Snijd de champignons in plakjes, de zoete puntpaprika in blokjes en snijd de broccoli in roosjes. Snipper de ui en hak de teentjes knoflook fijn.
-
Kook in de tussentijd de broccoli in ongeveer 5 minuten beetgaar in een ruime hoeveelheid water. Verwarm de oven voor op 200° graden.
-
Verhit een beetje olie in de pan en fruit het uitje aan. Voeg na een paar minuten ook de knoflook toe en bak nog 3 minuten mee. Voeg de paprika en champignons toe. Bak 5 minuten mee en voeg dan de tijm en het gerookt paprikapoeder toe. Bak nog eens 5 minuten en breng op smaak met peper en zout.
-
Voeg de broccoli bij de andere groenten en voeg dit in een ovenschaal.
-
Verdeel hier overheen de zoete aardappelpuree en maak mooie lijnen met een vork over de bovenkant.
-
Bak de ovenschotel af in 20 minuten.
Heeft het gesmaakt?
653 stemmen
Ook lekker