Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Romige aardappel tijm soep

Een heerlijke soep van aardappel en knolselderij met een crunchy bite van gebakken chorizo

Ingrediënten
  • 1 kg aardappels (kruimig)
  • ½ knolselderij (200 gr)
  • 1 liter water
  • 1,5 blokje groentebouillon
  • 150 ml kookroom of slagroom
  • ½ theelepel blaadjes tijm
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 chorizo worst (250 gr)
  • peper en zout

Bereiding
Schil de aardappels en knolselderij. Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in een pan met een scheutje olie aan. Voeg na 5 minuten de aardappels in stukken toe en de knolselderij. Schenk het water er bij en voeg de bouillonblokjes en tijm toe. Laat dit 20 minuten koken. Bak ondertussen de chorizo knapperig in een koekenpan. Schep uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje.

aardappel_tijmsoep_01.jpg
aardappel_tijmsoep_0.jpg
aardappel_tijmsoep_02.jpg

Pureer de aardappelsoep fijn en glad. Voeg de kookroom toe en roer er door heen. Proef of de soep goed op smaak is (maak hem niet te zout want de chorizo heeft ook veel smaak). Serveer de soep met de gebakken chorizo en wat tijm. Voor een vegetarische variant vervang je de chorizo door croutons

Beoordeling (60 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel