Ga naar de inhoud
Aardappeltortilla met spinazie

Aardappeltortilla met spinazie

Lekker bij een stukje vlees of vis: aardappeltortilla uit de oven met verse spinazie

30 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 gr aardappels ( vastkokend, geschild )
  • 200 gr verse spinazie
  • 3 eieren
  • 150 ml melk
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 50 gr geraspte kaas
  • Paar gedroogde chilivlokken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Kook de aardappels ca. 10 minuten. Snijd ondertussen de knoflook en de ui fijn en bak deze in een pan met een klein beetje olie. Voeg in etappes de spinazie toe en laat deze slinken.


    Spinazie tortilla stap 1 Spinazie tortilla stap 2 Spinazie tortilla stap 3
  2. Breng op smaak met een beetje peper, zout en chilivlokken. Giet de aardappels af. Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Snijd eventueel de aardappels in stukken en verdeel deze over de ovenschaal.


    Spinazie tortilla stap 4 Spinazie tortilla stap 5 Spinazie tortilla stap 6
  3. Schep het spinaziemengsel er over. Klop de eieren met de melk en gerapte kaas door elkaar en giet over de aardappels en spinazie. Zet de ovenschaal 30 min in de oven totdat de aardappeltortilla goed gestold is. Lekker met een stukje vlees of vis.