Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardappeltortilla met spinazie

Lekker bij een stukje vlees of vis: aardappeltortilla uit de oven met verse spinazie

Ingredienten
500 gr aardappels, geschild (vastkokend)
200 gr verse spinazie
3 eieren
150 ml melk
1 uitje
1 teentje knoflook
Olijfolie
50 gr geraspte kaas
Paar gedroogde chilivlokken
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de aardappels ca 10 minuten. Snijd ondertussen de knoflook en de ui fijn en bak deze in een pan met een klein beetje olie. Voeg in etappes de spinazie toe en laat deze slinken.
 
spinazie tortilla 01
spinazie tortilla 01
spinazie tortilla 01
Breng op smaak met een beetje peper, zout en chilivlokken. Giet de aardappels af. Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Snijd eventueel de aardappels in stukken en verdeel deze over de ovenschaal.
 
spinazie tortilla 01
spinazie tortilla 01
spinazie tortilla 01
Schep het spinaziemengsel er over. Klop de eieren met de melk en gerapte kaas door elkaar en giet over de aardappels en spinazie. Zet de ovenschaal 30 min in de oven totdat de aardappeltortilla goed gestold is. Lekker met een stukje vlees of vis. 

 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×