Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Aardappeltortilla met chorizo

Spaanse aardappeltortilla uit de oven met chorizo en erwtjes, onmisbaar bij een tapasavond!

Ingredienten
1 ui
80 gr chorizo
1 teentje knoflook
450 gr aardappelschijfjes (voorgegaard)
100 gr erwtjes (diepvries)
5 eieren
peper en zout
Olie om te bakken en in te smeren
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Vet de ovenschaal in met een beetje olie. Snipper de ui en knoflook en snijd de chorizo in stukjes. Verhit een beetje olie in een pan en bak de ui en knoflook 2 minuutjes aan.
 
aardappeltortilla 01
aardappeltortilla 01
aardappeltortilla 01
 
Voeg ook de chorizo toe en bak 2 minuutjes mee. Schep de aardappelschijfjes door de ui en chorizo en bak kort mee. Voeg ook de (bevroren) erwtjes toe en schep nogmaals om. Schep alles uit de pan in een ovenschaal en klop de eieren los in een kom met een snufje peper en zout.
 
aardappeltortilla 01
aardappeltortilla 01
aardappeltortilla 01
Giet het eimengsel over de ovenschaal en zet 30 minuten in de oven tot de eieren helemaal gestold zijn. Snijd daarna in blokjes. Zowel warm als koud lekker. 
 
Beoordeling (176 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel