Ga naar de inhoud
Aardappeltortilla met chorizo

Aardappeltortilla met chorizo

Spaanse aardappeltortilla uit de oven met chorizo en erwtjes, onmisbaar bij een tapasavond!

25 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor

  • 80 gr chorizo
  • 1 teentje knoflook
  • 450 gr aardappelschijfjes ( voorgegaard )
  • 100 gr erwtjes ( diepvries )
  • 5 eieren
  • peper en zout
  • Olie om te bakken en in te smeren

Materialen

  • Ovenschaal of bakvorm van ca. 26 x 15

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Vet de ovenschaal in met een beetje olie. Snipper de ui en knoflook en snijd de chorizo in stukjes. Verhit een beetje olie in een pan en bak de ui en knoflook 2 minuutjes aan.


  2. Voeg ook de chorizo toe en bak 2 minuutjes mee. Schep de aardappelschijfjes door de ui en chorizo en bak kort mee. Voeg ook de (bevroren) erwtjes toe en schep nogmaals om. Schep alles uit de pan in een ovenschaal en klop de eieren los in een kom met een snufje peper en zout.


  3. Giet het eimengsel over de ovenschaal en zet 30 minuten in de oven tot de eieren helemaal gestold zijn. Snijd daarna in blokjes. Zowel warm als koud lekker.


    aardappeltortiila Aardappeltortilla erwten Aardappeltortilla chorizo