Spaanse mosselen met chorizo

Deze mosselen op Spaanse wijze met tomaat en chorizo maak je makkelijk zelf

Ingredienten
2 kg mosselen
80 gr chorizo
400 gr tomatenblokjes
2 a 3 verse tomaten
3 stengels bleekselderij
1 ui
100 ml witte wijn (kan ook rode wijn)
Klein snufje chilipoeder
Verse peterselie
1 citroen
Brood en aioli om er bij te serveren
 
Materialen
Grote soeppan of mosselpan
 
Bereiding
Maak de mosselen schoon en controleer ze (lees hier hoe je dit doet). Snijd de chorizo in stukjes en bak deze zonder olie of boter in een mosselpan of grote soeppan. Snipper de ui en snijd de bleekselderij in kleine stukjes en voeg toe aan de pan en bak 2 minuutjes mee. Voeg de tomatenblokjes, klein snufje chilipoeder en de wijn toe. Snijd de tomaten in grove stukken en voeg ook toe aan de saus.
 
Spaanse mosselen 01
Spaanse mosselen 01
Spaanse mosselen 01
Spaanse mosselen 01
Zet het vuur middelhoog en voeg de mosselen toe, doe de deksel op de pan en laat de mosselen 5 a 7 minuten koken (de deksel niet optillen om te kijken). Als de mosselen daarna mooi openstaan knijp je een halve citroen uit boven de mosselen. Snijd de andere helft van de citroen in schijfjes. Bestrooi de mosselen met peterselie en garneer met een schijfje citroen. Serveer de Spaanse mosselen met brood en aioli.
 
184 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.