Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spaanse mosselen met chorizo

Deze mosselen op Spaanse wijze met tomaat en chorizo maak je makkelijk zelf

Ingredienten
2 kg mosselen
80 gr chorizo
400 gr tomatenblokjes
2 a 3 verse tomaten
3 stengels bleekselderij
1 ui
100 ml witte wijn (kan ook rode wijn)
Klein snufje chilipoeder
Verse peterselie
1 citroen
Brood en aioli om er bij te serveren
 
Materialen
Grote soeppan of mosselpan
 
Bereiding
Maak de mosselen schoon en controleer ze (lees hier hoe je dit doet). Snijd de chorizo in stukjes en bak deze zonder olie of boter in een mosselpan of grote soeppan. Snipper de ui en snijd de bleekselderij in kleine stukjes en voeg toe aan de pan en bak 2 minuutjes mee. Voeg de tomatenblokjes, klein snufje chilipoeder en de wijn toe. Snijd de tomaten in grove stukken en voeg ook toe aan de saus.
 
Spaanse mosselen 01
Spaanse mosselen 01
Spaanse mosselen 01
Spaanse mosselen 01
Zet het vuur middelhoog en voeg de mosselen toe, doe de deksel op de pan en laat de mosselen 5 a 7 minuten koken (de deksel niet optillen om te kijken). Als de mosselen daarna mooi openstaan knijp je een halve citroen uit boven de mosselen. Snijd de andere helft van de citroen in schijfjes. Bestrooi de mosselen met peterselie en garneer met een schijfje citroen. Serveer de Spaanse mosselen met brood en aioli.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×