Spaanse mosselen met chorizo

Deze mosselen op Spaanse wijze met tomaat en chorizo maak je makkelijk zelf. Ontdek de heerlijke smaken in dit mediterrane gerecht.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 3 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak de mosselen schoon en controleer ze (lees hier hoe je dit doet). Snijd de chorizo in stukjes en bak deze zonder olie of boter in een mosselpan of grote soeppan.

  2. Snipper de ui en snijd de bleekselderij in kleine stukjes en voeg toe aan de pan en bak 2 minuutjes mee. Voeg de tomatenblokjes, klein snufje chilipoeder en de wijn toe. Snijd de tomaten in grove stukken en voeg ook toe aan de saus.

  3. Zet het vuur middelhoog en voeg de mosselen toe, doe de deksel op de pan en laat de mosselen 5 a 7 minuten koken (de deksel niet optillen om te kijken).

  4. Als de mosselen daarna mooi openstaan knijp je een halve citroen uit boven de mosselen. Snijd de andere helft van de citroen in schijfjes.

  5. Bestrooi de mosselen met peterselie en garneer met een schijfje citroen. Serveer de Spaanse mosselen met brood en aioli.

Heeft het gesmaakt?
218 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!