Ga naar de inhoud
Bananenmousse

Bananenmousse

Heerlijk toetje van bananenmousse origineel gepresenteerd in een bananenbootje, ook lekker als afsluiter van je barbecue.

25 M + 2 U wachten

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eieren ( gesplitst )
  • 6 eetlepel gecondenseerde melk
  • chocoladesaus
  • 2 eetlepel gehakte amandelen
  • 1 Staafmixer of blender
  • 1 Mixer

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Halveer de bananen over de lengte maar zorg er voor dat het steeltje aan de onderste helft blijft zitten. Haal de banaan uit de schil en pureer deze samen met citroensap in een blender, keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde puree.


  2. Voeg de eidooiers en de gecondenseerde melk toe en mix er door heen. Klop met een mixer de eiwitten stijf. Schep het bananenmengsel door het eiwit schuim.


  3. Vul de 4 bananenschillen met steeltjes met het mengsel en laat opstijven in de koelkast. Voor het opdienen garneer je de bootjes met chocoladesaus en gehakte amandelen.


  4. Heb je nog van het bananenmengsel over? Schenk het mengsel in glazen of kommetjes en laat ook opstijven in de koelkast en serveer eventueel samen met de bananenbootjes.