Bananenmousse

Heerlijk toetje van bananenmousse origineel gepresenteerd in een bananenbootje, ook lekker als afsluiter van je barbecue.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Halveer de bananen over de lengte maar zorg er voor dat het steeltje aan de onderste helft blijft zitten. Haal de banaan uit de schil en pureer deze samen met citroensap in een blender, keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde puree.

Voeg de eidooiers en de gecondenseerde melk toe en mix er door heen. Klop met een mixer de eiwitten stijf. Schep het bananenmengsel door het eiwit schuim.

Vul de 4 bananenschillen met steeltjes met het mengsel en laat opstijven in de koelkast. Voor het opdienen garneer je de bootjes met chocoladesaus en gehakte amandelen.

Heb je nog van het bananenmengsel over? Schenk het mengsel in glazen of kommetjes en laat ook opstijven in de koelkast en serveer eventueel samen met de bananenbootjes.

18 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.