Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bananenmousse

Tropische verrasing van bananenmousse origineel gepresenteerd in een bananenbootje, ook lekker als afsluiter van je barbecue

 
Ingrediënten
4 bananen
1 eetl citroensap
3 eieren, gesplitst
6 eetl gecondenseerde melk
chocoladesaus
2 eetl gehakte amandelen
 
Materialen
Staafmixer of blender
Mixer
 
Bereiding
Halveer de bananen over de lengte maar zorg er voor dat het steeltje aan de onderste helft blijft zitten. Haal de banaan uit de schil en pureer deze samen met citroensap in een blender, keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde puree. Voeg de eidooiers en de gecondenseerde melk toe en mix er door heen. Klop met een mixer de eiwitten stijf. Schep het bananenmengsel door het eiwit schuim. Vul de 4 bananenschillen met steeltjes met het mengsel en laat opstijven in de koelkast. Voor het opdienen garneer je de bootjes met chocoladesaus en gehakte amandelen. Heb je nog van het bananenmengsel over? Schenk het mengsel in glazen of kommetjes en laat ook opstijven in de koelkast en serveer eventueel samen met de bananenbootjes.
 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×