Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bananenmousse

Tropische verrasing van bananenmousse origineel gepresenteerd in een bananenbootje, ook lekker als afsluiter van je barbecue

 
Ingrediënten
4 bananen
1 eetl citroensap
3 eieren, gesplitst
6 eetl gecondenseerde melk
chocoladesaus
2 eetl gehakte amandelen
 
Materialen
Staafmixer of blender
Mixer
 
Bereiding
Halveer de bananen over de lengte maar zorg er voor dat het steeltje aan de onderste helft blijft zitten. Haal de banaan uit de schil en pureer deze samen met citroensap in een blender, keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde puree. Voeg de eidooiers en de gecondenseerde melk toe en mix er door heen. Klop met een mixer de eiwitten stijf. Schep het bananenmengsel door het eiwit schuim. Vul de 4 bananenschillen met steeltjes met het mengsel en laat opstijven in de koelkast. Voor het opdienen garneer je de bootjes met chocoladesaus en gehakte amandelen. Heb je nog van het bananenmengsel over? Schenk het mengsel in glazen of kommetjes en laat ook opstijven in de koelkast en serveer eventueel samen met de bananenbootjes.
 
Beoordeling (11 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette