Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardbeien cheesecake bars

Dit frisse gebak met verse aardbeien is heerlijk romig en zacht en heerlijk op een zomerse dag

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en meng door de koekkruimels. Bekleed de vorm met bakpapier. Verdeel de kruimels over de bodem en druk aan met een lepel op de bodem. Zet de vorm met bodem in de koelkast.

 Pureer 250 gr aardbeien fijn in de keukenmachine. Doe dit vervolgens in een pannetje en verwarm dit. Week de gelatine in koud water. Voeg de blaadjes als ze zacht zijn toe aan de aardbeiensaus samen met de suiker en laat oplossen. Laat het mengsel vervolgens wat afkoelen.

 Doe de roomkaas in een kom en klop met een mixer los. Voeg de slagroom toe en klop deze half stijf. Voeg dan de kwark toe en klop het mengsel nog even goed door. Roer de aardbeienpuree er door. Giet het roze mengsel op de koekbodem. Laat de aardbeien cheesecake vervolgens minimaal 4 uur of een nacht opstijven in de koelkast. Snijd de taart in blokken of punten en garneer met een paar plakjes aardbei.

 Tip: Geen verse aardbeien verkrijgbaar of in huis? Gebruik dan ontdooide aardbeien uit de vriezer.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

×