Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Aardbeien cheesecake bars

Dit frisse gebak met verse aardbeien is heerlijk romig en zacht en heerlijk op een zomerse dag

Ingrediënten
  • 200 gr theebiscuitjes
  • 150 gr boter
  • 250 gr aardbeien
  • 10 blaadjes gelatine
  • 400 gr verse roomkaas
  • 250 ml kwark
  • 200 ml slagroom
  • 100 gr suiker
  • 8 aardbeien om te garneren
Materialen
  • Bakpapier
  • Keukenmachine
  • Vorm a 25 x 25 cm of rond met diameter 26 cm

Bereiding
Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en meng door de koekkruimels. Bekleed de vorm met bakpapier. Verdeel de kruimels over de bodem en druk aan met een lepel op de bodem. Zet de vorm met bodem in de koelkast.

aardbeien_cheesecake_bar_01.jpg
aardbeien_cheesecake_bar_02.jpg
aardbeien_cheesecake_bar_03.jpg

Pureer 250 gr aardbeien fijn in de keukenmachine. Doe dit vervolgens in een pannetje en verwarm dit. Week de gelatine in koud water. Voeg de blaadjes als ze zacht zijn toe aan de aardbeiensaus samen met de suiker en laat oplossen. Laat het mengsel vervolgens wat afkoelen.

aardbeien_cheesecake_bar_04.jpg
aardbeien_cheesecake_bar_05.jpg
aardbeien_cheesecake_bar_06.jpg

Doe de roomkaas in een kom en klop met een mixer los. Voeg de slagroom toe en klop deze half stijf. Voeg dan de kwark toe en klop het mengsel nog even goed door. Roer de aardbeienpuree er door. Giet het roze mengsel op de koekbodem. Laat de aardbeien cheesecake vervolgens minimaal 4 uur of een nacht opstijven in de koelkast. Snijd de taart in blokken of punten en garneer met een paar plakjes aardbei.

Tip: Geen verse aardbeien verkrijgbaar of in huis? Gebruik dan ontdooide aardbeien uit de vriezer.

Beoordeling (53 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Griekse panzanella salade
Mihoensalade met tofu
Kip ketjap salade
Thaise quinoa salade
Perzik salade met krokante geitenkaas
Print met
×